Monday, 21 November 2016

#MakeUp: Lipstik Pilihan Hati

Assalamualaikum .. 

Kite ni ade satu sikap buruk , bile bibir kering kite suka kopek/cabut bibir yang kering tu .. So kite kene pakai lipstik yang betul-betul okey untuk bibir kite .

Macam-macam kite dah cuba , tapi still tak boleh GO ! Baru-baru ni nampak iklan Lipstik Mary Kay , so macam nak beli and try . Harga pasaran RM 55 .


And akak ipar kite pon nak join beli sekali dengan akak opis , so dorang oder Mauve Moment , kite pulak Always Appricot , nak try Poppy Please tapi takut kang tak pakai , naya jek RM 55 melayang-layang . hahaha . Nak try kaler berani sikit .


Pergi Sasa ternampak pulak lipstik brand Wet n Wild terus nak beli , harga die RM 24.90 sebatang tapi hemak tamak beli dua , Satu Kaler Rose Bud 904B , satu lagi kaler StopLight Red 911D . Kaler lipstik Wet n Wild ni kalu u'olls tengok memang menarik gila-gile .




Kaler die menarik kan , kalau tengok real lagi la , semuanye nak . Hahaha . So untuk bulan tersebut ade 3 jenis lipstik , aduii Nurhafifi oiii ..





Bile dah sampai and dah pakai , kite serasi dengan lipstik wet n wild tu , Mary Kay okey je kite pakai cuma ade masa die terkopek-kopek jugak bibir ni .. 


hasil semua lipstik , ade lagi yang tak pakai sebab dah tak minat so buat koleksi je la dekat almari solek tuu ... 


Wet n Wild 
E911D


Silky Girl
yang ni paling lama pakai walaupon tak serasi


Wet n Wild
E904B


Mary Kay
Always Apricot 

Bile kite post dekat FB ramai yang kate Mary Kay lawaa ... opcoz la lawa sebab warna peberet dengan kite . hahaha . 

Okey , untuk setahun ni kite takleh beli lipstik . kahkahkah . Lagipon kite jarang berlipstik pakai pon sebab Big Boss suka sound-sound tak pakai lipstik .

Ummi anak dua,
22.11.2016 Selasa

5 comments :

  1. Akak suka lipstik warna ala-ala coklat ni. Lagi pale lagi suka. Maklumlah usia dah tak berapa muda lagi.

    Akak pun pengumpul lipstik tapi bila suka pakainya satu aje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kite suke kaler Nude , tapi hasben macam tak berkenan kalau pakai kaler Nude . die kate pucat .. hihiihi

      Delete
  2. Assalamualaikum pp. Hahaha samalah kita suka kopek2 bibir merekah. Skrg ni takde masa pun nak belek muka sgt. Mentang2 duduk rumah 24jam hahaha. Beli gincu seketul pastu pakai bila perlu je. Jenis tak reti make up. Nak pakai gincu pun malu sebenarnya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumursalam sheila ...

      alaaa boleh laa solek untuk laki . hahaha . pp pon tak suka sheila pakai lipstik tapi bile dah kerja kena la pakai sebab dah kene tegur dengan big boss . kalau tak jangan harap nak pakai .

      Delete
  3. mek sesuai dengan avon je. yg lain mesti mngelupas bibir --' teruk btol.

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter