Tuesday, 15 November 2016

#Holiday: TS Wonderland Indoor Water Theme Park Kota Masai,JB

Assalamualaikum ... 

Jenis kite laki bini ni , if tak travel jauh-jauh bawak anak-anak , kiteorang akan bawak die jalan-jalan dalam JB , tak kisah la kemana janji sebulan tu ade aktiviti untuk anak-anak . lepas je kandungan kite membesar kite dan hasben buat keputusan takmo travel jauh-jauh . mase mengandung paling jauh jalan pon pergi Kluang , tu pon kampung hasben balik sane ade kenduri kendara . Melaka & Bukit Tinggi tu pon mase awal-awal mengandung . Lepas tu dah tak berjalan jauh .

So lepas bersalin pon sama , perjalanan paling jauh pon Kelantan (balik raya) , Selangor (wedding) tapi balik hari so tak berjalan , Kluang (wedding pakcik2 & sepupu hasben) . So rasenye belum tiba waktu nak travel lagi , memandangkan baby masih 5 bulan so rasenye hold dulu aktiviti Travel walaupon dalam hati membuak-buak nak travel sane-sini .

Ni hujung minggu selalunye kiteorang akan balik rumah mak abah hasben , maklumlah hari biasa di rumah ma abah kite , so hari minggu rumah mak abah die pulak . tapi minggu lepas kite bawak anak-anak mandi manda dekat TS wonderland , dekat je dengan rumah ma abah kite , lagipon dah lama janji nak pergi Gunung Lambak tapi terbantut je niat :P .So kali ni bawak anak-anak ke sini .. 


Masa sampai , budak excited nak main , sampai nak suruh dendiam amek gambar pon payah .. maaf baju Abang Firhad terbalik , ummi salah pakaikan , maklumlahh first time pakaikan baju mandi ni :P ...


Ini budak dobot ni , dah berjalan suka la die , kalau dekat rumah mau nangis memanjang .. Okey masuk  sini bayaran die RM25 one person . If tinggi anak u'olls mencecah 75CM PON KENA BAYAR . so Firhad opcoz la dah timggi , maka kena la nayar . Huh . padahal sikit je tinggi die tu kena jugak bayar ... so total one family kiteorang RM25x3orang = RM 75 .



Mula-mula abang Firhad takut nak mandi sebab die jenis tak sula air jatuh atas kepala die , die takut . So die ajak balik , ehh tadi excited nak mandi ni ajak balik , so kiteorang pujuk die main dekat atas , die ade 3 tingkat . First Floor macam gambar di atas , second floor pon tempat mandi jugak , third floor taman mainan yang tak ade air lah ... so bawak die main taman atas sekejap .


Ummi pon excited naik benda alah ni ,
seronok sangat ^_^


kemain muka die kan .




Lepas die puas main dekat atas ni dengan autometik die ajak kiteorang mandi dekat bawah , sebab Firhad yang kiteorang kenal die ni jenis memang suka dengan air , kalau bawak mandi memang tak akan nak balik sebab suka mandi . Lepas tu kiteorang pon mandi dekat bawah . Ayah pulak main gelongsor pusing-pusing tu .. kemainnn ayah yee ..




Perasaan seorang Ummi & Ayah atau emak-emak ayah-ayah yang lain pon same , bile tengok anak-anak happy mesti kitepon happy dapat tengok senyuman anak-anak .. Ya Allah bagi kesihatan yang berpanjangan buat kami supaya kami dapat gembirakan anak-anak kami .. Aamiin .. 

Tak ade ape yang Ummi ayah harapkan melainkan melihat kamu-kamu membesar dengan sihat dan ceria ... Yang adik pon same naik , tak nangis pon , bagi susu , tak sampai 5minit menyusu nak mandi . lepastu kaki die sebok letak dekat air nak rasa air tu .. mate dah ngantok die still tahan mate ... 


I love You All ^_^

Alahmdulillah walaupon dekat sini pon tetap seronok ... nanti kite berjalan jauh sikit yee sayang-sayang ummi ayah .. Ummi ayah tengah kumpul duit nak sewe rumah untuk tahun depan , habis settle hal rumah baru kite berjalan yee anak-anak ..

Doakan kebahagiaan kami , doakan di permudahkan urusan kami nak mulakan hidup baru tahun depan .. doakan yee kawan-kawan .. Hanya Allah yang mampu balas setiap doa-doa kalian untuk saye .. Aamiin ...

Ummi Anak Dua,
12.11.2016, Sabtu

1 comment :

  1. insyaAllah aminn.

    sronoknya dia org mandi manda :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter