Thursday, 17 November 2016

#Deco: Bilik Anak-anak (IKEA mari)

Assalamualaikum ... 

Kite sebenarnye memang suka perabot lebih kepada warna putih , bile kite google kebanyakannya barang IKEA banyak kaler putih .. 

So kesimpulannya kene beli dekat IKEA ke ? Haha . tunggulah IKEA JB bukak , katenye 2017 akan di buka , tapi tak nampak pulak projeknye di naiktarafkan pon . entahlahhh kan .. kalau ade alangkah seronoknyaa .. 

barang bilik anak-anak memang kene beli baru , sebab nya anak-anak tak ade ape-ape lagi , hanya almari Firhad yang kaler Pink , so nak suruh Ayah die cat putih .. after tu semuanye putih ??? okey ke ?? dah la anak lelaki elakkan abes comot . hahaha .

2 bilik ni menjadi pilihan kite , dua-dua menarik . dua-dua lawa dan nampak macam kemas . Hasben kite plak nak bilik anak-anak termasuk jugak dengan bilik study & bilik mainan dorang ... kebetulan anak-anak kite boboiboy so kena la kaler biru ... hasben pon okey kalau pilih biru putih , 


credit blog : Aku Bukan Bidadari

ini jadi pilihan utama la , sebab nampak tak makan banyak ruang , dah tengok rumah tu , so bilik anak-anak sempit tak macam bilik utama . so kami decide taknak banyak barang untuk bilik anak-anak , cukuplah hanya katil untuk mereka berdua , almari baju & almari mainan . macam ni dua almari so sesuai untuk dua anak teruna kite Firhad & Farhaan . Yang tengah boleh la letak mainan mereka .. 

Tambahan meja belajar sebab yang ni fully almari ,

Hasben say : YES !

Almari : RM 700x2 = RM 1400 (wow) Almari Pakaian
Almari tengah : RM 99 Rak tengah
Box dekat almari tengah : RM15x3 =RM 45 box
Meja Kerusi : RM 119 meja RM 39.90x2= RM79.80 kerusi

Total : RM 1,742.80 time tak offer la kan :)


Credit : Beautifulnara

ini pilihan kedua , macam menarik jugak sebenarnya . dan box tengah tu boleh buat meja belajar dan jugak masukkan mainan mereka ke dalam tu .. cuma nak tambah satu lagi almari laci untuk kegunaan lain .


Nak tiru macam ni dekat satu sudut lagi , kalau boleh nak same kaler dengan almari baju die yang berthema blue white tu , 



Hasben say : YES !

Almari tanpa laci : RM 479 Almari tanpa laci
Almari laci : RM 500 Almari berlaci
Almari Mainan : RM 340 Almari laci mainan
Kerusi : RM 39.90x2 = RM 79.80

Total : RM1,398.80 time tak offer la kan :)


Katil pon kalau boleh nak beli dekat IKEA sebabnye katil ni boleh laras , means sampai bujang trang tang tang pon die boleh pakai lagi , menarik kaler die , ade macam-macam kaler . Tetibe terberkenan set almari dengan katil ni .. ops !!!

Katil : RM 799 katil



Aksesori tambahan yang nak letak dekat bilik

Lampu Tidur : RM 19.90 (masa kite tengok ni tengah offer) lampu meja
Lampu Bintang : RM 39.90x2 = RM 79.80 lampu bintang

Papan Hitam and Putih untuk dieoramg study 

Papan hitam/putih : RM49.90 Time offer dekat Lazada

Okey , ni angan-angan dan impian kite taw , jangan ketawakan pulak , In Shaa Allah ade rezeki boleh je kan nak ?? berangan tak salah 😜 .. 

Ummi Anak Dua,

4 comments :

  1. Wow bestnya jwapan yes tu :) hihi. Mek blik smpit pnuh brg, tk tahu la bleh ke tk nk deco --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la mek , pipie if duduk sendiri memang banyak dah deco rasanye .. tapi duduk dengan mak ni yang lain macam sikit nak buat sebab terhad kan bilik kite tu ...

      Delete
  2. macam best je deco2 ni..bestnye ada katil boleh laras..

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter