Tuesday, 1 November 2016

#BabySuff : Review barang Baby FI

Assalamualaikum ... 

Entry ni tak ada gambar so agak boring sikit .. so nak baca , baca . tak nak tak ape . bueekk ... hihihi .. okey sekrang macam nak review barang baby yang anak-anak guna .. almaklumlah anak dah dua so boleh compare sikit .. 

BreastPump -> kite pakai yang dulu punya masa zaman Firhad Irsyad , Lacte electric & Avent Manual . Alhamdulillah pump pon tak buat hal sangat so okey setakat ni .

Pampers -> masa Firhad newborn kite pakai jenama mamypoko , amekkau keje baby newborn asyik nak berak je so amek pengalaman dekat situ maka adik baby kite pakaikan jenama Drypes okey la sikit . and sekarang adik baby pakai jenama Tesco Love , abang pakai jenama Pet-pet & Huggies .

Susu -> Firhad Irsyad fully FM Dutch Lady , okey la susu murah , die tak suke susu lain die serasi dengan Ducth Lady ni je , adik baby pulak fully Breasfeed , pon jimat dah dekat situ . In Shaa Allah akan di teruskan menyusukan die sampai 6 months , 12 months , 18 months & 24 months .. Aamiinn .

Tilam Baby -> pakai yang murah je , berdasarkan pengalaman Firhad Irsyad beli yang mahal & tinggi kesudahannya tak pakai dan membazir . 

Botol susu & Puting -> Alhamdulillah dua-dua anak tak memilih & tak cerewet . meeka pakai je ape yang Ummi die sediakan . Firhad mase baby di perkenalkan dengan Tommee Tippee , adik baby pulak avent .. Puting pulak abang Firhad sampai 11 months je isap dan die stop sendiri . adik baby pulak memang taknak langsung puting 

Toiletries -> kite pakaikan Firhad dulu Johnson baby , adik baby jenama anakku , sebab masa firhad dapat hadiah ade 3 set jenama anakku tak pakai , 1 set jenama drypers . so pakai ape yang ada .

Sabun Botol & Sabun Baju -> dua-dua jenama Pureen . Sabun botol kite amek favor Orange , sabun baju amek yang botol biru .

Baju Baby -> kite jenis tak kisah ade jenama ataupon tidak , anak-anak pon tak alah dengan tak ade jenama . baju mahal p[on penah jugak beli tapi beli time sale lah kalau nak merasa , Paling banyak pon jenama Pureen sebab kite suka kain die tak berbulu , jenis lembut dan paling penting murah sangat-sangat. 


so itu review setakat ini , saje je share untuk orang yang survey-survey . kite tak pandai sangat nak huraikan ... hahaha ...

1 comment :

Winnie The Pooh Glitter