Tuesday, 22 November 2016

#BreastFeedingJourney: Chia Seed Milk booster Terbaik !

Assalamualaikum ... 

Baru-baru ni kite ade post dekat FB yang susu kite semakin merudum , so ramai yang komen and suggestkan ambil Chia Seed . Kebetulan akak ipar kite pon ambil , kite tanya die ,die kate memang menambahkan dan memekatkan susu . Alhamdulillah selama ni kite pump memang susu kite pekat . cuma baru-baru ni susu dah payah nak dapat 7 botol , adik baby kalau kite tinggal die mase kerja die akan minum 14oz means 7 botol sebab setiap botol 2oz ..


Hasil Google .
Bile tengok betul-betul begini rupanya ... 

Akak Ipar kite belah hasben ade lebihan so die nak bagi kite sebotol untuk test , and hasilnyaaa ... 


Chia Seed berenang-renang dalam air , tunggu die kembang baru boleh minum .. 


After minum setengah jam tu rasa breast kembang semangkuk .
Sesi pertama pump : 8oz
ALhamdulillah ...


After lunch breast menyutyut ... 
Sesi kedua : 4oz

Kite ni dulu pump 3 kali , lepas dapat sound dari seseorang terus sekali pump , sebab tu la agaknya susu kurang sebab sekali pump jek .. selalunye sekali pump 10oz . tu je lepas tu tak pump dah .. 

Start minum Chia Seed : 21 November 2016
Hasil dua hari minum Chia Seed

* Lawaskan buang air kecik
* Lawaskan buang air besar
* Terasa kenyang 

Ummi Anak Dua,
23 Nov 2016 (Rabu)

1 comment :

  1. nak jugak la chia seed ni. organik gini berani minum

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter