Tuesday, 15 November 2016

#Deco: Bilik Tidur Idaman

Assalamualaikum ... 

Kite kan sebenarnye duduk dengan my mom  dah lame jugak la stay dengan my mom , ade dalam 2tahun plus , kite ade rumah sendiri dekat Bandar Tenggara , rumah MIL sebenarnye tapi die bagi kami duduk sane , mase lepas kahwin memang stay sane sampailah nak beranak dekat Firhad Irsyad .. nak beranak tu duduk dengan my mom , tapiiiii my mom plak nak jage cucu die and kiteorang takkan nak ulang alik Bandar Tenggara ke Permas Jaya . jauhhh siutt ... And my mom pon suruh stay dengan die ... duduk la sane sampai lahh sekarang ... 

Kami mohon jugak rumah RMMJ , memang dah dapat panggilan pon , dah dapat plan rumah dekat mana , tapiii .... (tak nak lah cerite , sedih) cakap je rumah mampu milik , tapii .. hemm .. 

okey panjangnye mukadimah . hahaha ... teringin sebenarnye nak ade rumah sendiri , harap suatu hari nanti dapat laa .. kite kalau ade rumah sendiri , bilik tu teringin sangat nak kaler yang menarik , sebab kite dari zaman anak dara , memang suka berkurung dalam bilik , so bilik tempat berehat maka bilik tu kena menarik . ni antara yang kite plan sendiri ade jugak bincang dengan seben .

1. White 

mula-mula plan nak kaler white . cuma ade letak wallpaper sikit bagi tak nampak pucat . all white tu macam perabut semua kaler white .. cadar kaler lain and dinding tambah wallpaper .. 


amek dekat blog ni xclusivelyxpressing.blogspot.my 
terus follow blog die and dapat macam-macam ilham .. pehh lawa gile rumah die u olls ... 
teruja tengok semua deco-deco yang die buat ^_^

Tapi memandangkan perabut kite yang dekat rumah sane kaler black , so takkan nak beli baru kan ? Hasben pulak kate perabut yang ade tu letak kat bilik tetamu , kite pulak beli perabut baru . Menaarik jugak cadangan tu , tapi if tak jadi beli and pakai yang sedia ade maka bertukar lah plan 1 .

2. Red & Black

Set katil kite memang warna hitam , so dinding nak cat merah terang , atas kepala katil niat nak letak gambar wedding kiteorang and kiri kanan Allah Muhammad . sebijik macam gambar di di bawah , cuma tukar wall basikal tu kepada gambar wedding kami .. and hasben pon setuju , cuma die kate tak boring ke rumah bandar tenggara sane thema same ??? aahh ek ! beza die kaler merah gelap ... 


3. Hijau Gelap

Sumber ilham dari blog ni aku bukan bidadari , nampak lawa sangat , nampak tenang je mata and nampak kemas sentiasa ...  tapi set katil kite warna hitam , nanti nampak macam gelap , macam ni putih nampak la lawa ... and kite berkenan sangat-sangat almari solek beliau .. mane nak carik ??? :P , tapi if hasben nak beli set tidur putih i on  jek kaler ni ... butt :P ......



4. Navy Blue

Terberkenan bilik ini jugak !!!!! tapi tetap same set bilik tidur die kaler putih .. kenapa daku berkenan wane putih je ni ha !!


kalau ini jadi pilihan , nak dinding atas kepala katil tu nak letak Allah Muhammad jel , and yang lain kosong ... baru nampak kemeriahan kaler tu sikit .

5. Grey

warna ni dah laa dah bermain-main di minda , tapii tapii kene pandai susun atur bagi die nampak lawa ..


Bile bincang dengan hasben , die perli kite die cakap warna pink taknak ke ??? ermmm saje menganjing ke ??? maklumlahh bilik sekarang ni kaler pink , bilik kite anak dara . hahaha . tapi dalam gambar yang kite kasi ni hasben setuju if bilik kaler gelap and die setuju if hijau gelap atau navy blue tu .. in shaa Allah di pertimbangkan lagi ... 

sekarang 2 blog ni yang kite terjah nak cari sumber inspirasi untuk deco bilik utama , bilik anak-anak , bilik tamu , bilik segala bilik dan deco dapur and ruang tamu .. ni laaa blog-blog yang kite follow .. 



sesiapa baca blog kite ni nak try usha pi la usha .. emmang menarik , sape kate rumah sewe takleh ubah , boleh tapi mintak izi tuan rumah la kan , selalunye tuan rumah okey je if korang nak cat rumah cuma korang takleh lahh over dari tuan rumah , hihihi ...

harap impian ni menjadi satu hari nanti . cepat atau lambat kite kena sabar ...In Shaa Allah

Ummi Anak Dua,

1 comment :

Winnie The Pooh Glitter