Thursday, 10 November 2016

#BabyStuff : Review Pampers Anak-anak

Assalamualaikum ... 

haii u olls , kite nak share pasal pampers anak-anak , tapi kalau u olls nak details lagi u olls boleh tengok IG isteri Shukri Yahya , die ade buat video setiap pampers kot .. kite pulak just gambar pampers jek :P



Farhaan Irfaan masa lahir sampai la umur die 2 bulan die pakai jenama Drypers , jenama ni dulu bagus tapi sekarang dah kureng sebab nipis sangat-sangat dan senang untuk tembus . After abes jek pampers Farhaan kite tukarkan die dengan Tesco Love yang ramai perkatakan tetang pampers ni best ! kualiti macam Mamypoko , kite penah try dekat Firhad dulu tapi malangnya Firhad tak serasi , kulit die kalah dengan pampers ni .. 

So Farhaan sampai sekarang still dengan jenama Tesco , Alhamdulillah dah 3 pek jugak die pakai , elok je , cuma bile kite salah parking so tembus la taik die dekat belakang pampers . dari segi ketebalan memang tebal and sama macam MamyPoko ..

kite bagi 4.5 dari 5 Bintang


Firhad Irsyad pulak dah almost 2 years + , so macam-macam jenama lah die merasa , die newborn kite belikan Mamypoko , so die memang serasi habis lah , pampers mahal ko !! lepas tu die pakai Drypers (masa ni pampers die tebal) after tu try pakaikan jenama onwards sebab Lazada sale RM120(4paket) , dah nak dekat habis pampers tu tinggal lagi satu pekat kulit die datang alahan pulak , maka tukar kepada Drypers balik (yang nipis) , ni bertukar-tukar sebab nak cari yang murah dan kualiti sangat . lepas tu pampers Drypers nipis ni makin membuatkan tidur malam die tak selesa sebab selalu bocor , Firhad pulak memang jenis kuat kencing.


And ... hari tu nampak Lazada sale Pet-pet pants ni tengah sale , kawan opis pon kate okey so try la beli , RM 76.90 (3 paket)
Tapi tak jugak elok sebab senang bocor . huhuhu .. so lepastuh kiteorang pon beli dekat Tesco jenama Hugies yang pek kaler biru tu , 2paket RM 63.90 .
So die pon okey pakai yang tu , tapi bile tak sale pehhh mahal siot ..

And then hari tu Lazada sale lagi pet-pet bukan pants tu RM 87 (3paket) , masa hari tu pinjam kzaen die 2 keping nampak okey , so kite tengok jelah macamana nanti yee ...

dah lazada sale 11.11 , Hugies Diapers ni RM 77.90 (3 paket) , aduiii awat makin murah niii :( 

ummi terus nak meroyan , macam nak beli abag 3 paket , adik 3 paket terus :P

Ummi Anak Dua,

1 comment :

  1. Mek ank pkai drypers hasil pak dia yg prcya drypers trbaik. Tp mek beli mmypoko atau huggies. Time sale je la :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter