Monday, 23 May 2016

#PregySecond: Check-Up 34Weeks

Assalamualaikum ...

23 May 2016


No ni masa jumpa Doktor untuk scan baby tuhari . Saje jek update gambar balik ..
Sebenarnye nak bagitahu no tuu ... tengoklah .. no kite 0069 , no yang di panggil untuk jumpa doctor baru 0026 !! Lama gilee kot ...

Check-Up untuk 34Weeks , Alhamdulillah Hb kembali normal . Nurse KK kate memang normal bile kandungan dah besar Hb kite terumbang ambing .

Berat kite dah cecah 49.4KG , Hb kite 11.1GM% .

Masa Firhad dulu 34weeks berat 49.5KG tak banyak beza , adik baby pon di anggarkan dalam 1.7KG dah sekarang .

Sekarang pon dah start sakit-sakit mencucuk-cucuk ke pinggang , lepas tu tidur malam pon dah tak lena , bile lena je Abang Firhad pulak mengamuk @ ngigau . Abang Firhad pon banyak ngigau dah sekarang . Kekadang melalak macam orang ape . Penat tu memang dah penat sangat-sangat dah tak larat nak ke bank @ mintak director sign .

Makin nak dekat due , makin rajin mengemas mungkin sebab nak sambut orang baru . Tak sabar sangat-sangat nak tunggu Cahaya Mata kedua . Yang sangat suprise sebabnye memang tak tengok langsung muka die . Scan biasa tu mana lah nampak muka kan ... Harap baby cukup sifat & sihat-sihat selalu .

Start sekarang hasben dah kerapkan kite minum air kelapa , minyak kelapa dara tokleh skip, minyak angin sentiasa sapu dekat kaki , tidur malam berstokin . Maklumlah sepanjang pregy ni 3 kali kena simpul biawak .

Ade lagi 6 Minggu nak jumpa AdikBaby ...

Doakan kite yeee :)
Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter