Wednesday, 11 May 2016

#PregySecond: Check-Up 32Weeks & Ujian BSP ii

Assalamualaikum ... 

Akhir-akhir pregnancy baru tahu ade GDM , mak kite pon ade GDM mase mengandung , orang kate pembawakan masa mengandung . Ma masa mengandungkan adik kite no 3 baru kena GDM . 

Kite pregy no 2 pulak ade GDM , So kena buat BSP tiap 2 minggu sekali ..


Ujian BSP ii 

8.30 AM : 4.8
11.30 AM : 6.3
5.30 PM : 4.3
8.30 AM : 5.4

Selalunye kite BSP buat hari Ahad , esoknye Isnin tu check-up untuk scan baby , tengok baby macam mana , tengok air ketuban and perkembangan die . Doc kate still tinggi BSP kedua tu sebab die nak bawah 6 . Tu pon makan Roti Canai lagi , sama macam Ujian BSP pertama tu . Hahaha .


Berat : 48.5KG
HB : 10.4 (huaa turun pulak HB ni)

Baby okey , sihat Alhamdulillah . Semuanye okey . Semoga di permudahkan , baby pon dah masuk laluan . Huaaa akutnyeee ... Harap-harap semuanye selamat .

BSP iii : 28.May.2016
jumpa pakar operate : 29.May.2016


Muka kembang , hidung kembang .


Perut kembang semangkuk .

Jari dah gemuk-gemuk .


Kaki dah bengkak .

Hemak Bidan tengok pon kate kaki surut lahirlah baby tuu ... Muka kite pon bengkak nak bersalin dah , yekeee mak bidan uiii .. huhuhu ... 

*Doakan kite yeee , Semoga kite selamat melahirkan.. Ammiinnn *

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter