Friday, 20 May 2016

#PregySecond: Acah-Acah Braxton Hick @ False Alarm Contraction


Assalamualaikum ... 

Dalam banyak-banyak bulan , bulan ni kite paling Bizi dan boleh di katekan super duper bizi . Dengan stressnye dengan ape nye memang tak tahu la nak gambarkan macam mana .

Dan bile kite perhatikan , bile stress jek baby akan mengeras lain macam , smpailah kite tak selesa and terpaksa baring atau buat ape yang boleh tukarkan posisi sampailah baby okey balik semula . Dan dalam banyak bulan , bulan May ni jugak banyak buat kite menangis . Menangis sebab stress dengan manusia yang susah nak paham kerja orang . Manusia yang pentingkan diri sendiri . Ia kite tahu bile melibatkan Duit semua orang akan meroyan . Tapi kite bukan suke-suke nak buat kerja tongang terbalik .

Bulan ni kat tempat kite tukar sistem baru , so memang kucar kacir habes gaji-gaji staff . Tapiii bukan kite yang mintak smue ni jadi . Staff pulak jenis berangin semuanye . Macam rasa nak berhenti 24 jam tahu tak . Bulan ni jugak kite tak ade rehat . lepas buat gaji , lepastu buat contribution untuk bulan-bulan , lepas tuh buat gaji yang separuh lagi tak masuk , lepastuh closing sedar tak sedar sambung buat gaji balik !!!!

Dan sejak-sejak itu jugak kite start rasa False Alarm , sakit sangat-sangat . perut mengeras semacam tangkap ke pinggang . Kekadang sampai keluar air mata sebab tak tahan sangat sakitnye . Hahaha . Macam tak pernah beranak . Cuma masa Firhad dulu kalau sakit je terus ke Hospital , sekarang dah tahu dah sakit contraction sebenar tu macamana . So kalau adik baby mengeras kite akan tukar posisi , kalau okey bermakna memang false alarm lah tu , lagi satu jenis tak tetap . kekadang die datang lepas tuh 1 jam pastuh 30 minit lepas tu stop lame and datang balik . So memang false alarm . Ni pon salah satu tanda-tanda baby dah sedia nak keluar .

Melainkan kalau betul-betul contraction , sakit die tetap setengah jam , pastuh terus ke 5 minit . lepastuh ade lah keluar lendir + darah , ade yang pecah ketuban tu namanye memang dah nak beranak .

Bulan depan kite dah nak meletop , tapi sistem gaji masih mengkrong , tapi kite berharap sangat dapat cuti awal , sebab kite nak rehat . kite stress sangat-sangat . tak pon Adikbaby pliss keluar awal , Ummi Ayah & Abang Firhad tak sabar dah nak jumpa Adik ... Bagi Ummi tenang dalam tempoh berpantang ... 

Harap doa kalian , semoga kite di permudahkan segala urusan . Jika kerja mengenai Gaji orang memang akan jadi macam ni :(

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter