Friday, 13 May 2016

#Baby: Dapat Anak Buah Baru

Assalamualaikum .... 

Alhamdulillah pada hari Jumaat minggu lepas biras kite selamat melahirkan Baby Boy secara normal . Due die sepatutnye 18.Mei.2016 , tapi baby tak sabar nak keluar awal so lahirlah pada 06.Mei.2016 Hari Jumaat pukul 7 lebih pagi . Alhamdulillah .. tdengar die cerita proses die bersalin sangat mudah , Harap nanti kite pon macam tu ... 

Subuh Khamis keluar tanda darah + lendir tapi die buat tak tahu , siap kemas rumah and buat ape yang patut dulu . lepas tu die kate pukul 4pagi Jumaat tu dah tak tahan sangat sakitnye , pergi Hospital doc seluk dah 6CM terus kena masuk bilik bersalin . And 3 jam bertarung nyawa lahirlah Khalifah Allah yang di beri nama "Putra Firdaus" dengan berat 2.71KG .

Tapi abang ipar kite cite biras kite ni tak pandai teran , so susah sikit masa baby nak keluar , tu pon die kate baby keluar dah kebiru-biruan ... Lahaiii sian anak buah mak lang . Biasalah first time nak meneran kan ... kite nanti kalau diberi normal pon tak tahu macam mana reaksi nak meneran tu .. Putra Firdaus anak buah ke 8 dalam family hasben kite .. 

Kite pernah story yang kite and biras kite pregy same-same and bulan bersalin sebelah-sebelah jek . Bulan depan turn kite pulak . Nebess mak wehh ...

Gambar Baby harap lepas pantang yee .. kite pon tak pergi melawat lagi . Huhuhu .. Atas permintaan Hemak baby tak nak tunjuk gambar anak terlalu awal .

Kite pon terpikir no 2 ni kite nak sorok sikit , tak macam Firhad hasben kite dah kecohkan dulu , Hahaha .

Putra = Putera
Firdaus = Nama Syurga Tertinggi 

Salam Sayang,

1 comment :

Winnie The Pooh Glitter