Thursday, 19 May 2016

#BabyStuff :Misi Mencari Car Seat BabyFI Selesai Sudah

Assalamualaikum .... 

18 Mei 2016 
Tadi berjalan-jalan dengan Hasben , niatnye nak beli barang baby lagi separuh . Sebab tinggal beberapa jek barang yang belum lengkap iaitu Pampers Baby lagi 1 pek , Minyak telon , Nappy Cream ,Themometer Pigeon pastu nak tambah Insulated Bottle (beg susu tahan panas) & Car seat AdikBaby .

So misi mencari di Aeon Tebrau JB. Tengah jalan-jalan terpandang pulak car seat yang kite tengok kat Lazada tu tengah sale . Harga die RM99.90 . So ape lagi hasben tengok kite kite tengok hasben and terus sambar lah . Ngeh ngeh ngeh .. Kite beli yang murah-murah jek dulu sebab takut AdikBaby takmo duk dalam Car Seat .



Ade dua colour ni tapi kite pilih yang merah sebab same dengan stroller Abang Firhad yang akan di warisi si AdikBaby nanti .. Dekat Lazada RM 91.16 , beza bape ringgit jek . Nak tunggu sampai and nak angkut lagi serupa jek kan , Ni ade depan mate terus angkut jek senang .. Gambar mase beli tak ambil so amek gambar resit je aci tak ? Hahaha .


Settle part Car seat adikbaby , harap adikbaby nak duduk dalam car seat ye , nanti ade rezeki lebih Ummi Ayah beli untuk abang Firhad, maklumlah tengok gaya c Abang tu macam tak mahu masuk Car seat . Dah abang-abang sangat perangainye tu .... Dalam kereta nak duduk sendiri pastuh nak berdiri jek kat depan tu , Ummi terpaksa duduk belakang dah , prepare untuk ade adikbaby . hahahaha :P

So kalau ade sesiapa yang nak cari Car Seat bajet boleh dah tu beli macam kite , kite tanya kawan kite pon semua kate okey Car Seat tu . Ringan and dalam masa yang sama boleh buat Rocker . Alhamdulillah .. tinggal nak kemas barang-barang ke Hospital pulak ni ^_^


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter