Thursday, 18 February 2016

#Viral: Isteri Pemalas suruh Suami buat kerja rumah

Assalamualaikum ... 


Lately ni ramai yang viral kes ni .. Jujur kite cakap kite penah follow die di sebabkan kes hiasan rumah and tak sangka pulak die keluarkan kenyataan macam ni ....

Dan di sebabkan kenyataan ini jugak kite rasa macam tak patut kot, ramai isteri-isteri dan hemak-hemak di luar sana tak setuju dengan ape yang di katakannya ini ... maklumlahh awak belum ade anak, nanti awak ade anak mungkin awak akan tahu ape itu maksud ISTERI PEMALAS ..

.... Sebelum ade anak ......

Kite duduk sendiri, rumah sendiri dan suasana berdua, bab Masak hasbenkan kerja sendiri so die akan bawak balik makanan lebihan, lagipon die dapat bini jenis tak kisah. If tak ade makanan baru kami makan di luar atau kite atau hasben masak. Basuh Baju??? sebelum mengandung kite akan basuh baju , tapi sejak mengandung dan lagi-lagi tengah sarat totally hasben amek alih buat smue tu sampailah ke jemur baju. Me ?? duduk depan TV atau tidur jek ... Kemas Rumah?? pon kerja hasben dari mengandung dan tak mengandung memang die akan kemas rumah .. Dari segi sapu sampah, mop lantai, alihkan perabut if die nak tukar ke kan ... Cuci bilik air semua hasben amek alih ..

... Bila sudah ade anak ... 

Macam kite lah kan,kekonon nak pantang je duduk rumah parents sekejap, sekali my mom ajak duduk selamanye sampailah sekarang ...bile kite duduk dengan parents kite jujur cakap kerja rumah memang tak buat, sebab my mom dah bersihkan rumahnya if die dah kemas and my son plak sepahkan memang kite lah amek alih kemaskan rumah pulak..

Masak? memang tidaklah kite masak , hasben kerja sendiri kedai makan , so bile ade makanan lebih memang akan bawak balik, so kite balik kerja akan makan makanan yang hasben bawak tu,sama macam duduk sendiri dulu, gitulah rupenya my mom pulak masak tengahari je, malam makan makanan yang hasben bawak jugak. If tak ada makanan lebihan kami akan makan di luar. Bile hari Off Day kami akan balik ke rumah parents hasben pulak, kat sana dah tentu-tentunya parents hasben kite dah masak untuk kami. So nak nampak kite masak boleh di katakan 1 kali dalam setahun...

Hal anak??? Kite memang jaga after balik kerja and hari cuti kerja . totally anak kite memang manja dengan parents kite . Bile tidur malam kite dan hasben gilir-gilir bangun buat susu dan tukar pempes die.. tapi bile perut makin membesar ni banyak hasben yang berjaga malas untuk buat semuanya, kite sedar tapi nanti hasben kate "takpe sayang tidur je, B buatkan ok"

So kite nih di kategorikan ISTERI jenis ape ??? JENIS PEMALAS TAHAP DEWA ke macamana ???? Memang betul kata die talak ade di tangan suami dan suami berhak memilih isteri yang perfect . Tapi .. pandailah kau jaga suami kalau kerja rumah kau tak jaga bab lain kau jaga lah jugak kan ??? Tapi 100% kite memang tak setuju kenyataan die ..

Ramai doakan die ade anak nanti die tahu macam mana , hihihi , lagipon die surirumah, I is berkerja so macam banyak kot kontra ...  kite nak masuk dua ni pon syukur sangat hasben still ringan tulang , parents still ade membantu , dalam masa sama kite pon nak jugak pindah tapi tengah mencari rumah yang berdekatan dengan my mom because my mom still jaga Firhad Irsyad, dah cakap nak hantar pengasuh atau taska tapi my parents tak benarkan ... Mungkin cucu sulung tu yang terlebih manja sangat tu ..

Cuma satu je nak cakap , bile awak dah lalui nanti awak akan tahu semuanya .... Dan hanya ibu-ibu yang dah ade pengalaman yang tahu macamana bile hasben banyak berkorban masa die untuk bantu kite . I is tak bomohkan hasben okey, cuma hasben tahu tanggungjawab die as a Father to my son and Hasben to me .

PERKAHWINAN ITU SHARING IS CARING 

Salam Sayang,

1 comment :

  1. Btol sgt awk ckp tuuu.. Mne mmpu buat smua bnda. Nnt dh ad ank, rumh sepah tp hsbnd buat dunno je. Thu la dia rase skt ht ke x ✌️

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter