Thursday, 11 February 2016

#Baby Stuff: Breast Pump

Assalamualaikum ... 

Actually masa Firhad Irsyad dulu kite guna Breast Pump manual dan jugak elektrik .. Manual kite beli masa tengah mengandungkan die lagi buat persediaan awal-awal , kite beli jenama Philips Avent masa Baby Expo dekat Danga City Mall tahun 2014 lagi . Hahaha .. Masa tu dapat harga RM180 , memang ramai yang kata mahal bebenor .. tak ade free gift pon okey .. 


So far kite pakai manual masa dalam hari okey lah sebab kite pon tak buat stok banyak-banyak dan kite jugak direct feed jek dekat die .. 


*Alhamdulillah sesi memerah di surau Office*

Lepas jek amsuk kerja fuhh mencabar gile pakai manual ni okey , sebab kite kena kejar masa dengan nak pump lagi dengan nak kerja lagi .. Lepas tu nekad nak beli electric pulak dengan bajet ciput .. Ingat nak beli single . So kite google review blog by blog pasal breast pump mana yang syok dan tak sakit dan jugak tak bising semasa tengah memerah susu .. Dan rata-rata mengatakan Lacte Duet okey .. dan mudah juga di bawa ... So pujuk hasben cari breast pump dekat Fabulous mom dekat skudai sana ...

Dengan masa tu bermodalkan RM500 kite mencari breast pump yang diinginkan ... Dan sampai sana hasben plak kate pilihlah double senang sebab hasil pujuk salesgirl tu haaa ...

*gambar hasil google*

So macam ni lah pakej yang kite dapat , 1 set breast pump lacte , wayar USB , botol utk EBM 10pcs , plastik Ebm 2 kotak tapi , ice pack 2 pcs , beg .  Dengan harga RM450 sahaja ..

Ni kite cerita balik sebabnya masa zaman Firhad kite takde story pasal breast pump , bile tang adiknye ni baru kite nak cerite sebab kes baru kemas barang lama-lama Firhad untuk di beri pakai adik plak nanti ... Alhamdulillah breastpump masih boleh diguna , sebabnye dah lame kite tak guna sebabnye Firhad stop menyusu masa berumur 6bulan . Harap-harap adik baby bertahan sampai 2 tahun hendaknya ... Aamiin ...

Lacte ni okey sangat-sangat sebabnya bunyik pon kureng , tak sakitkan puting kite bile die menyedut susu .. so memang okey sangat-sangat kite pakai lacte . Dan sekarang generasi adik Firhad pulak nak memakai Lacte ...

Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter