Tuesday, 9 February 2016

#PregySecond: 20Weeks already

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah ... tak di sangka dan tak diduga dah pon masuk 20weeks kite memboyot a.k.a bawak baby dalam perut yang cinonet nih .. Alahan ?? Dah tak teruk mana pon , cuma kadang-kadang die munculkan diri kadang-kadang die hilangkan diri dan berharap sangat sudah berakhir .. cuma sekarang takleh cakap lebih-lebih sebabnye rasa nak muntah kalau cakap banyak-banyak , mungkin baby taknak ummi die cakap benda yang tak elok ...

Berat badan ?? sekarang dah cecah 42.3Kg dah , dah naik banyak sangat , maklumlah dulu 36kg sekarang dah 42.3kg , 6kg pertambahannye ..muka pon dah macam bola , badan pon dah start naik dan naik , mulut kite pon tak berhenti makan dan mengomel badan gemuk tapi hasben kite kate badan naik sebab mengandung , and die suke kite gemuk macam nih ... 

Selera makan ?? macam kite cakap dekat atas , makan banyak mulut tak berhenti nak makan , tapi takmau makan berat-berat selalunye makan roti dan makan benda manis-manis .

Jantina ??? Belum di ketahui lagi , In shaa Allah tunggulah dalam kandungan 7 atau 8 bulan karang , sebab suami kite excited bile dapat tahu Klinik Dr.Anis ade buat 5D , so die nak try yang tu plak ... kite tak kisah apepon jantina tapi kalau dapat gegirl Alhamdulillah dah sepasang so proses nak no3 tu jarak lame lah sikit . Tapi kalau boboy lagi itu takdir kenapa Allah bagi lelaki , ape pon jantinamu Ummi terima je , janji kamu sihat dan cukup sifat itu dah membanggakan Ummi dan Ayah kamu BabyFI2 ..

Doakan kite yang baik-baik ye , doakan kite dan baby selamat dan di permudahkan urusan sampailah bersalin nanti ..

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter