Tuesday, 23 February 2016

#PregySecond: Luka Czer Gatal

Assalamualaikum ... 


*Ehsan Google* 

Kite masa anak first kan kena operation untuk melahirkan Khalifah Kecil kite tu , so kite memang jaga betul-betul luka czer tu sebab nak nampak cantik dan tak mahu die jadi tebal , kalau boleh kite nak nampak macam garisan jek ... Alhamdulillah memang sangat cantik luka die ... Tips die kite tak pakai ape-ape pon dekat luka czer , biar die pulih sendiri .. 


 *sumber google*

macam ni lah luka kite .. 

Tapi ...
Tapi ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v

Luka tu kini sudah menjadi hitam , sebab gatal sangat-sangat dan kite garu so die bertukar warna, rasa macam aduhaiii kenapa lah aku garu , kan dah tak lawa, lepas tu malu dengan hasben .. Huhuhu .. Hasben cuba pujuk kate "tu lah tanda Firhad nak tengok nanti dah besar die keluar ikut mana" . Okeylah kite macam pujuk hati lepas beranak kang cuba pulihkan balik macamana kite pulihkan balik stretchmarks mase mengandungkan Firhad Irsyad dulu ... Masa mengandung Firhad dulu memang teruk stretchmarks kite , merata-rata tempat ade .. Belakang paha , punggung , bawah breast and paling best dekat perut area bawah pusat tu haaa sedap naw garu pakai sikat . Tapi kite hilangkan dengan 1 sabun jek , Alhamdulillah kite pakai sabun JSD dalam masa 3 minggu terus hilang stretchmarks kite tu . Try lah korang ... 

Sesiapa ade pengalaman macam kite ?? Memang gatal ke kat tempat czer tu ? sedap taw garu lepastuh mula lah pedih .. ngeee ngeee ... (buat muka comel) ... Kalau ade meh tinggalkan komen , ape korang buat ? ke korang tak layan gatal tu ?? hihihi ... 

Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter