Friday, 12 February 2016

#Baby Stuff: Bottle Tommee Tippee VS Avent

Assalamualaikum ... 

Macam dalam entry zaman Firhad Irsyad dulu , kite suke bebenor dengan set Tommee Tippee ni , so masa Firhad kite beli online dekat 1 facebook ni  Tomme Tippee FSO , mase nih die buat offer , bottle kecik 5oz tu RM20 dan yang besar RM23 .

*Google*

Permulaan kite pakai warna putih jek , sebab nampak comel dan sesuai dengan baby newborn yang putih suci , start umur Firhad 2minggu kite try bagi susu dalam botol , alhamdulillah die tak menolak botol ni , so die boleh terima ler ... 


Hasil tuaian 

Firhad guna jenama Tommee Tippee ni sampailah usianye setahun macam-macam kaler dan corak Firhad punya botol sampai ade jek yang berkenan botol die tu dan sekarang pon masih pakai lagi cuma campur dengan botol Philips Avent sebabnye Ummi die bekenan yang tu plak .

Mase Firhad kecik die memang isap Puting , sebab masa tu kerjanye nak nyoyot jek so kite pon ade kerja nak buat dengan pantas terus beli puting Tommee Tippee jugak sebabnye puting pooh tu tak sesuai dengan die sebab kemekkan hidungnye .. But .... alhamdulillah masuk jek umur die 11bulan die stop sendiri puting . dan die sendiri yang tak mahu kalau di beri puting ..


Tapi masa die setahun entah macam mana terpandang botol philips avent tu macam berkenan sangat-sangat dan kite pon oder dekat Lazada . 2botol set putih 9oz (RM59) dan 2botol set biru 9oz (RM68) . Dan sekarang macam berkenan yang saiz kecik tu untuk adik baby die pulak , ingat expo nanti nak beli set newborn punya ... Hahaha ... 


Dan hari tuh keluarlah botol tommee tippee yang baru dan kite tak lepaskan peluang nak grab jugak , nampak tak tamaknya .. Hahaha ... kite beli dekat link Facebook kat atas tu , murah jek die jual . 1set Rm80 (3botol) tapi 2 set RM140 (6botol) . ade satu ni kite tanya RM 100 1set and kalau beli 2set tetap rm200 , naseb tak beli masa tu , kalau tak rugi jek RM60 hengget tuh ... 



Cantik kan cantik kan ????? 

Ini untuk abang Firhad walaupon botol Avent die lagi 2 botol tak guna lagi , tetap ummi beli lagi dan lagi .. hahaha .. cuma untuk adik baby je ummi kena  tunggu expo nanti ... 


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter