Sunday, 14 February 2016

#BabyFI: Firhad Irsyad 1 Tahun 6 Bulan

Assalamualaikum .... 

Lama dah tak story pasal anak bujang I is yang meningkat umur nih ... 
Alhamdulillah dah setahun 6 Bulan bersamaan 18 Bulan .

Firhad Irsyad dapat kaki pon kite tak de update , Firhad Irsyad dapat gigi pon tak update . Hahaha ..
Orang tua-tua kate lambat tumbuh gigi , cepat dapat kaki dan begitu sebaliknya ..
Alhamdulillah Firhad Irsyad dapat kedua-duanya serentak .
Pada usia Setahun 1 Bulan (13 Bulan) die dapat kaki dan jugak tumbuh gigi sekali gus .
Dan Alhamdulillah die tak menangis dan demam masa tumbuh gigi ..



*Gigi atas die besar sebijik sejibok ikut gigi Cek Su die*

Dan die start berjalan pon die tunjuk depan mata kite , masa tu kite balik kerja and dah siap mandi semua nak layan die tetibe die bertatih-tatih datang kat kite ... 


Mula-mula nak pandai jalan .


Dah berjaya menunjuk skill pandai jalan sepenuhnya ... 
Alhamdulillah rasa macam bangga jugaklah ape-ape perkembangan die mesti die nak tunjuk dekat Ummi die dulu .. Anak Bijak ...


 Sekarang gigi dah banyak , dan suke sangat-sangat gigit orang , tulah padahnye masa mengandungkan die lakibini suke mengigit antara satu sama lain ...
Kaki pon dah laju sangat-sangat , berlari kejar orang no 1 ..
Dan sekarang , tunggu Ummi dan Ayah balik kerja petang-petang tu ,mula lah aksi die nak ajak orang berjalan tak mahu masuk rumah dulu .. 

Dan die juga kaki buli orang .. Haha ..
magsa buli die opcozlah Tokma dan Tokbah die lagi-lagi Tokbah .. Kesian tahu tak buli Tokbah ...


*Duck Face*


 * Gedik*


*Teman Ummi chek up adik baby*

Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter