Wednesday, 10 February 2016

#PregySecond: Scan Adik Baby 2

Assalamualaikum ... 


Auwww cakkk !!! hihi .. dah pon scan adik baby , kenapa ? kata nak tunggu 7 8 bulan nanti baru nak scan adik baby , ni kenapa awal pulak .... Sebenarnye tak lama lagi ade expo baby , kot-kotlah dah tahu jantina senanglah nak beli barang sikit demi sedikit , barang abang die banyak lagi , cuma nak tambah sikit-sikit jek , mase expo tu nanti kite dah 6 bulan so memang dah boleh sangat beli barang baby kan ... Kalau berlainan jantina senang lah Umminye beli barang yang berlainan jantina , kalau boboy lagi tak yah beli barang just topup-topup wet tissue atau barang-barang lain... 

Macam biasalah tempat scan kite dekat Klinik Dr. Anis Kempas Utama , sebab dah serasi dekat sana , so memang akan scan baby kat sana jek lah dari zaman abangnya lagi ...  


*Google*

kite pergi masa raya cina pertama tuhari , sampai sana kite oran kedua , pertama tu ade warga asing sakit . Tapi bukan Doc Anis yang scan , masa ni Doc Ili , Doc Anis bercuti so memang tak ada scan 4D and 5D , lagipon kite memang nak scan 2D jek nak tahu jantina baby and nak tahu baby okey ke tidak .. 

Dalam 15minit nama pon di panggil and Doc pon mulalah operasi scan adik baby , Alhamdulillah semuanya okey , berat baby 200g+ , uri cantik terletak dekat atas , kedudukan baby pon okey , air ketuban pon okey . kepala, badan and smuenye okey , jantung baby pon okey senang kate semuanya Alhamdulillah .. Ade lah dalam 20minit jugak kat dalam sebabnye baby tak mahu alihkan kaki die , die kepit kakinye so memang tak tahu lagi jantinanye ape ... muka pon die syok sangat tidur siap tutup muka dengan kedua-dua belah tangan die . Doc kejut die pon die just lompat je tapi still tak mahu alihkan tangan die .. amboii adik , Ummi Ayah dan abang ni datang nak tengok awak , awak tutup muka plak . Naseb 2D so tak nampak sangat mukanye ... Nanti ummi scan 5D jangan macam nih ehh sayang ... 

So keputusannye tak tahu jantina ape .. Hahaha , pasrah jek ummi and ayah , tak apelah dapat tahu awak sihat pon dah cukup baik .. Janji sihat-sihat kat dalam ye ... 

Nanti kite jumpa lagi dalam masa 20weeks lagi ... 

Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter