Sunday, 14 February 2016

#PregySecond: Hospital Pilihan Bersalin

Assalamualaikum .. 

Masa kite bersalinkan Firhad Irsyad memang kite sendiri nak bersalin dekat Hospital Sultanah Aminah (HSA) , sebabnye kat situ ramai pakar walaupon ramai yang buruk-burukkan Hospital situ dan menakut-nakutkan kat situ .. Kite tak pilih Hospital Sultan Ismail (HSI) sebabnye situ ramai doc pelatih dan takut ape-ape jadi boleh membahayakan ibu dan anak .. Ramai pulak yang share benda tak elok terjadi dekat sana . Aishh tu yang hati terus ke HSA ,

TAPII ..... TAPII .... 

bilik bersalin okey , memang selesa , yang tak selesanya kan tandas selepas bersalin , means darah kat lantai menitik-nitik , lepas tuh toilet tak bersih pad bersepah-sepah ... orang yang bersalin pon ... aduhaiii tak jaga kebersihan sendiri ke ek .. Wad die okey sebab kite memang nak kelas ketiga sebab ramai , kite ni kan penakut kalau kat hospital lagi-lagi lepas beranak memang takut . Lagi satu bile kelas ketiga ni beramai-ramai and then bile nak ke toilet ade lah ibu-ibu katil sebelah tengok-tengokkan anak kite if anak kite menangis ke . 

AND ......

Kali ni kite request dekat hasben nak bersalin dekat HSI , sebabnye aritu melawat akak ipar bersalin dekat sana suasana bilik die bestnye ... Dalam bilik ade 4 katil dan 2 bilik air . siap ade air panas untuk mandi so macam okey . kelas ketiga taw tu , kalau kelas pertama tak tahu lah macamana plak kan ... So hasben kate nanti die pikirkan dulu ... Lagipon hospital tu separuh swasta so nampaklah ala-ala hospital swasta sikit ... Bersalin mana-mana same jek sakitnya cuma kite nak keselesaannya ,walaupon baru-baru ni ade terdengar kes uri tertinggal sikit kat dalam perut . Doa yang baik-baik In Shaa Allah Allah permudahkan urusan kite jikalau kite permudahkan urusan orang ... 

Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter