Monday, 28 March 2016

Selesa Dengan Minaz , Calaqisya & Rinasalleh

Assalamualaikum ... 

Harini nak review Jubah @ Blouse islamik yang kite rasa memang patut u'olls beli , sebab die selesa sangat-sangat. Alhamdulillah kite selesa memakai jubah @ Blouse dengan ketiga-tiga kedai ini . Ketiga-tiga butik ni pon dekat antara satu sama lain , kalau pergi dekat Bandar Baru Uda tempat Business Center tu kompom singgah ketiga-tiga ni pastuh pilih lah nak yang mana . Hahaha . Kekadang sebulan sekali memang jengah tapi lately ni dah tak larat nak shopping .

MINAZ

 Mula berjinak masa die nak buat opening dekat Johor pada bulan Disember 2014, kite kebetulan jadi Personal Shopper time tu , tapi tak amek ape-ape untung pon . Mase ni baru berjinak-jinak , dan kebetulan pulak kawan kite nak kahwin and kiteorang tengah plan nak beli baju Bridesmaids untuk wedding tu nanti . First kite beli adelah Jubah Saffiya masa opening harga die RM100 sehelai .


Hijau untuk kami semua

  
Biru untuk saya .

Baju ni pulak lupa nama , tapi kite beli masa sales jugak kirim dengan orang , RM 250 time sale harga asal RM300 lebih . Masa ni sales dekat Butik die di Bangi . Kite beli untuk annual dinner company kite masa tu . Baju ni sesuai untuk event macam tunang , merisik , akad nikah and ape-ape event lah . sampai sekarang kite tak pakai lagi . Haha . tunggulah raya nanti :P




Lepas tuh ade sales dekat JB , semua baju RM100 , so ape lagi memang kite grab lahh baju yang mahal-mahal harganye . Kebetulan BFF geng 37 ni nak kawen , so BFF lagi sorang jadi pengapit so alang-alang tu die beli baju untuk pengapit and kite pon beli same dengan die . Kiteorang amek baju nih ... Kite kaler emeraldgreen (03) . 

Tapi ... sayang , masa majlis die kite bunting pulak so baju ni tak sesuai nak pakai mase bunting-bunting gini , so ade sale lagi sekali kite grab baju patern ni pulak . Masa ni tak tahu sale saje jek jalan-jalan dekat sane , kebetulan sale so amek lah selai jek . Masa ni harga RM80 lebih tak silap , kekonon nak amek Jubah Aisya , sekali terbekenan pulak yang ni harga pon same so ape lagiiii .. Moh beli . Hak hak hak . Kite amek kaler Coklet cair tu same dengan pengapit BFF tu haa ... Berkenan warna biru tapi mase pergi tu biru sold out , merah pulak yang besar-besar saiznye .



Cala Qisya

First kite beli baju Calaqisya adelah jubah Aina satin yang berwarna hijau nak ke mint2 ni , masa ni sale jugak tapi tak ingat dah berapa harga . Baju ni senang untuk yang ade anak kecik sebab ianya hanya selak jek .


First Beli sebab ramai kate bagus untuk menyusu baby .
 Memang best cuma kena gosok .

Kali kedua beli pulak kite beli baju yang tak payah gosok , senang kalau nak kemana-mana . Cehhh tak yah gosok sangat , padah kena gosok jugak sebab sayap die tu jenis chiffon .


*Gambar Google*
Sebijik macam kite punya .
Sesuai jugak untuk ibu menyusu kan baby . Ade zip di tengah.

Dan kite teringin nak beli Hana jubah tu , sebabnye Hana pon senang nak menyusukan baby , cuma Hana jubah tu keluaran dah lama , kalau pergi Butik dia dah tak de yang lama semua yang baru , ade pon Hana jubah yang warna warni , tapi cantik jugak design die .

Baju ni zip depan die melintang , so memang senang nak menyusukan baby .

And last setakat ni kite beli Bisyarah Blouse , sekali jek kite pakai sebab besar lagi dengan kite , dekat siku tu boleh ade dekat lengan kite , hahaha , kite ade pakai masa dekat Colmar Tropicale . tapi masa tu tak amek gambar . Kite amek kaler Maroon . kite beli dekat mood republik Persada Johor . RM69 tak silap . Tapi selesa cuma kite kena potong sikit bahagian tangan die tu jek .


RinaSalleh

Rinasalleh kite baru ade dua koleksi , satu Kaftan and satu lagi Blouse Numa .. So far kedua-duanye memang selesa tak payah gosok-gosok . Dan kedua-duanye ade zip depan senang nak menyusukan baby .


Kaftan
Masa Raya , baju ni beli pon nak pakai time raya .
Harga Asal :RM129
Sale : RM110


Numa Blouse 
RM89

Okey , itu je kite nak cerita , kite rasa ade lagi baju-baju yang kite lupa ape ntah beli , banyak sangat memborong kan dah lupa .. hahahaha . BTW beli time sale yee .. time sale , lagi-lagi baju Minaz . Huhuu .. 

Dan sekarang kite tengah aim baju Minaz yang design terbaru ni haaa .. warna pon sweet sweet jek wehhh ...

Fuhhh mari menabung ... 

1 comment :

  1. kan... baju minaz tu memang ohsem! moh ler kita aim. hehe

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter