Thursday, 31 March 2016

Review : Munafik

Assalamualaikum ... 

Hari yang tak tahu akan masuk hospital hasben beriye-iye ajak tengok movie Boboiboy , sebab hari tu movie tu akan keluar di pawagam . kite macam nak tak nak sebab movie kartun . Hahaha . Tapi lepas layang Movie tu amek kau !!! Seronok . kite ade story dekat Movie Boboiboy . Tapi hari itu kite telah di masukkan ke hospital . hahaha .

Dan keluar hospital je hasben beriye-iye lagi mengajak , so kite pikir kalau time kite hasben tak kisah pon ikut je kemahuan kite . pergi expo sesak-sesak pon die sangup . ape ntah lagi nak teman die tengok movie kesukaan die kan . And ... Isnin malam tu kite pon dating dengan hasben and Firhad Irsyad .

Tapi ... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v


Cerite ini yang kami tengok ! Hahahaha .. sebabnye ... 
kite cakap dengan hasben kesian adik-adik kite die pon nak tengok movie lagi-lagi si bongsu tu sebab tak penah masuk wayang . Okeylah hasben akur dan die kate janji Rabu ni kite tengok boboiboy ? Okey set !!
*padahal esoknye tu terus tengok boboiboy sebab Rabu ade bola JDT lawan ape ntah*

Dan ... paling best kite bawak Firhad Irsyad masuk panggung tengok movie seram yang terperanjat-peranjat ni , ape reaksi budak tinonet tu ???

Senyap
Diam
Takut
Jantung laju-laju . hahaha

Tapii ... die macam teruja tengok skrin besar , sound yang kuat-kuat . Bile kami tutup muka die die sebok nak bukak , tapi part-part yang nak dekat habes tu kami tutup muka die sampailah die ketiduran , kejam betul ummi ayah awak yee sayang !!



Dari keseluruhan cerita die banyak sangat pengajaran yang u'olls dapat , memang akan terasa insaf . Dan orang yang kite tak sangka-sangka itulah orang yang paling jahat sekali , hahaha , ini dok lah pikir mak tiri Nabila (Maria) si Sabrina tu , pastuh terpikir Pekin yang buat Nabila lah .. hahaha .. hujung-hujung .... 
Bapak Nabila (Pak Osman) tu haaaa menyekutukan Allah !!!!!!

Jalan cerita yang sangat best tak memeningkan orang , dan yang best semuanya menutup aurat , walaupon masa nabila di rasuk still aurat di jaga . Good Job Shamsul Yusuf , cerita anda memang gempak di pawagam. Pergi awal pon kiteorang dapat seat hujung-hujung .

And thanks to my son sebab awak behave sangat kat dalam panggung !! And kami tak sabar nak tengok cerita Angry Bird Pulak . Hahaha .

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter