Tuesday, 29 March 2016

#Baby Stuff: Botol Adik Baby

Assalamualaikum .... 

Dulu masa zaman abangnye , kite beli Tommee Tippee (TT) naseblah Firhad tu jenis terima jek ape yang ada , kite beli pon 5oz & 9oz masa tu , sebab beradasarkan ape yang kite belajar orang kate kadang-kadang anak ni konfius puting , dan ade yang sampai berpuluh-puluh puting tukar sebab nak samakan dengan puting ibunye .

Alhamdulillah Firhad tak cerewet orangnye , die pakai ape yang Ummi die beli and senang je die isap pakai botol . Dan ade yang datang melawat baby bagi hadiah botol biasa untuk Firhad yang corak Pooh , pon die terima je minum dalam tu .. 

So adik baby kite try beli jenama avent , entah tetibe macam menarik pulak tengok botol gemok-gemok macam tu . Hahaha . Setakat ni adik baby punye botol ade dalam 4 Botol avent biru dan 2 botol avent putih . kihkihkih . Banyak kan ? Ayah die pon terkujat tengok Ummi beli banyak-banyak untuk adik baby . Kite amek biru sebab kalau perempuan boleh guna kalau pink tetibe keluarnye lelaki tak ke jambuu .. Hihihi .


Harga Asal RM93



* Comel jek botol 4oz die nih*
Muat-muat tangan ummi je pegang botol die .

Tu botol avent biru ade 2 botol , lagi 2 botol on the way sebab tengah mengirim dengan satu akak ni mase dekat Expo Baby KL , Mase Expo Baby kite beli RM63 tu pon mahal lagik . Dekat Expo Baby KL harga RM50 okeh tapi plus postage RM10 so harga tak jauh  beza kan .. So kite beli awal-awal untuk persediaan baby 6 bulan . Hahaha . Gile kau tak awal .


2 Botol Free puting 3m RM54
Puting 6m RM 18
Postage RM 9 

Ni pon jenama Avent jugak , mula-mula kite memang bekenan yang ni sebab puting die lembut sangat-sangat and sesuai untuk baby newborn . Kite jumpa botol ni dekat Tesco je ade . Lepas tu kite terjumpa 1 IG ni die jual murah so kite pon beli dengan die . Kat Tesco harga botol tu ade dalam RM40 lebih untuk satu botol sahaja . Korang boleh lah usha-usha dekat web ni www.dealwelove.com IG die #dealwelove . Harga botol tu dekat laman web die pon murah sebotol RM20 jek . boleh lah usha-usha okeh . 


Okeylah tu dah ade 6 botol untuk persediaan awal nanti . Harap-harap Adik Baby macam abangnye tak memilih . 6 botol pon untuk masa depan terus . Haha . Kite berkenan jugak botol MaM tu , tapi setakat ni jumpa mahal-mahal so tak beli ... :) . So inilah pilihan untuk adik baby nanti ... 

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter