Friday, 18 March 2016

#PregySecond: Kisah nak amek MC masa admited HSA

Assalamualaikum ... 

Huarghhhh , kalau nak cerita hal ni nak berangin je rasanya , entahlah kite pon tak tahu sape yang salah sebenarnye . Kite salah ke pihak depa yang salah .

Sabtu tu kan kite dah keluar wad , lepastuh MC kite dorang tak prepare , masalahnya pagi tu doc pakar kate kite dah boleh keluar wad and nurse india tu sendiri kate nak MC tak masa doc pakar kate kite dah keluar wad , so kite katelah nak sebab kite kerja kan . Tapiii sampai kite nak out tu die kate "MC tak tulis lagi , doc tak ada and kalau u nak, u kena tunggu doc on call" . masalahnya DOC ON CALL paham tak tunggu doc on call lalu ... erkkk !!! memang tidak lah sebab die sendiri kate tak tahu doc on call ade bile . so kite kate takpelah nurse I nak balik I ade hal . nurse india tu kate "datang esoklah (Ahad) sebab esok doc ade nanti saya siapkan MC puan ."

Ahad tu kite datang , nurse india tu tak ada , ada kawan die yang semalam dengan die . kite naik sorang , En.Somi jaga Firhad kat bawah . kite terus pergi dekat nurse india kawan (nurse india 2)die tu . nak tahu die kate ape ???

Nurse India 2 : Eh nak MC ,  saya tahu awak semalam yang tunggu MC tu kan dengan nurse india tu ,Kenapa semalam tak tunggu jek? - Sambil mata tuu mata tuuuu nak je kite jolok mate kooo .!! 

Kita: Ehhh semalam i ade hal lah nak balik cepat, so kalau i tunggu nak suruh i tunggu bape lame ? bape jam lagi ? sedangkan i tunggu borang keluar jek dah 2jam !!! nurse india tu sendiri kate tak tahu doc on call pukul bpe lalu nak i tunggu sampai doc on call lalu , kalau dia lalu pukul 8 malam macamana ???

Nurse India 2: Nurse india tu bukan jaga awak kan? die just tolong awak kan , awak kena cari nurse yang jaga awak. Tak apelah u duduk dulu kat sana .

Kite : so nak tunggu nurse jaga saya ke macamana ni? kebetulan masa saya nak discharged nurse india tu yang jaga kaunter tu .. bukan nurse yang jaga saya , saya pon tak tahu sape jaga saya sebab nurse bersepah-sepah kat sini !!!!  

Nurse India 2: tunggu lah dekat kerusi tu , doc tengah rehat .

*masa ni pukul 1.30petang*

kite wasap En.Somi kate tunggu jap doc tengah rehat , lepastu .........

Nurse India 2: lambat lagi lah maybe dalam pukul 2.30 atau 3petang baru doc melawat tengok pesakit .

*tapi muka die tuuuu erkkk .. geramnye *

Kite : Yeke ... tak apelah terima kasih yee .. 

berlalu pergi ....dengan perasaaan .... 

kite ni lapar nak MC ke ??? lantak lahhh ... 

salah kite ke ?

and kite cerita hal sebenar dengan Boss , naseb boss nak copy kertas yang admit wad yang ade tulis kat buku mengandung tu ... 

tapiii .. tapii ..

kite sebal dengan nurse india no 2 ni !! kenapa die belagak sangat !!! 

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter