Sunday, 20 March 2016

#Baby Stuff: Barut Baby

Assalamualaikum ... 

Sejak dah masuk second trimester ni memang banyaklah shopping barang Adik Baby , kadang-kadang beli barang Firhad mesti TERambil barang Adik Baby sekali . Lagi-lagi tang baju . Sebab jenis kite memang suka adik beradik pakai baju sama , so sekarang ape-ape beli baju mesti kena 2 helai sebab Abang satu , Adik satu . Kalau bab lain macam tak hirau sangat . Botol susu pon same , adik kena sama dengan abang punya botol . Hahaha .

 Okey ni kisah barut baby, so tak ade kena mengena dengan abang lah yee .. abang tak pakai barut dah ... Barut baby ni masa zaman Firhad kite recycle 5helai anak buah punya , anak abang kita . Tapi bile tanya dengan my mom die kate tak cukup 5helai . And then kite pon survey-survey cari barut yang corak-corak. Terjumpalah satu akak ni die jual barut baby Masmie Barut Murah dekat Facebook dan corak pulak ade corak Pooh , and akak ni pulak sudi melayan kerenah kite yang cerewet . Hahaha . Kite beli 6pcs and free tungku baby .


6Pcs Barut Pooh (3peach 3 pink)
Free Gift Tungku Baby.
RM 36 termasuk postage

Dan nak di jadikan cerita masa kite bersalin kite berpantang di rumah my mom , my mom pergi jemur baju baby, barut baby and mitten booties baby dekat depan rumah (rumah flat) lepastuh my mom keluar sekejap pergi sarapan , kite opcozlah dalam bilk sebab berpantang kan .. sekali my mom balik tengok ampaian baby tinggal baju baby sahaja ! mitten booties & barut baby hilang ... Fuyohhh hebat yang mencurik tu sebab ampaian baby 2 tingkat , so bahagian atas memang clear habes . kebetulan jiran sebelah rumah kite (anti dnegan family kite) die pon tengah beranak kecik . Nak syak sape lagi kan ... tak tahu lah . Barut baby yang corak pooh tu ade lah dalam 3helai die rembat. Bile kecoh hal ni , orang-orang flat semua tuduh die sebabnye kat situ takade sape yang beranak kecik . Huhuhu .

And then kite pon carilah orang jual barut balik, sebab tak cukup dah . Hahaha . Kali ni beli warna putih suci, mungkin kalau putih tak ade orang nak ambil , ni lawa sangat corak orang pon rembat lah ... So kite pon lupa beli dengan sape and kite beli terus 10pcs . Beli jenis tali jugak , sebab kite tak suka yang jenis pelekat nanti gerak sampai ke dada baby .


*pic google*

And barut putih dengan rasminye telah sedekahkan kepada kawan office , bile mengandung lagi kenalah cari barut lagi sebab dekat rumah tengok barut abang Kimi 5pcs , barut pooh abang Firhad 3pcs ade 8 helai . And kite pon carik akak Mas tu balik and oder dengan die barut baby untuk Adikbaby . Geram je tengok corak-corak untuk baby girl . memandangkan tak tahu jantina lagi so kite pilih kaler selamat yeee .... 


10pcs barut bercorak
2pcs yang love - Free Gift
tungku baby - Free Gift
RM 60 and free postage sebab repeat oder lagi .

Kenapa cari orang sama ? Sebab Kak Mas sangat-sangat baik orangnya , layan kerenah cust macam kite . Dan kain die sangat-sangat selesa , memang okey untuk baby . Dan kite pilih bertali lagi sebab tak suka yang pelekat . Semoga murah rezeki Kak Mas sebab banyak jugak free giftnye tu ... Semoga melimpah-lipah rezekinya .. Amminn ... Kali ni tak ade Pooh , sebab kite rasa citerasa bertukar ke arah corak Moo Moo . Hahaha .. and kali ni tak leh jemur kat luar lagi . huhuhu . Tapiii sejak kes tu memang kami dah tak jemur kat luar . kalau jemur pon my mom pastikan bukak pintu besar-besaran ... And yang bestnye lepas beberapa hari kes barut hilang die carik pasal dengan kite and hasben bergaduh besar sampai libatkan polis okeh !!! Malas nak story pasal orang gile tu ... MENYAMPAH !! ok bai ... 

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter