Tuesday, 15 March 2016

Mom & Baby Expo_Danga City Mall March'2016

Assalamualaikum ... 

Hari tu ade mom & baby expo dekat Danga City Mall , so plan memang dari awal nak pergi nak beli barang baby kebetulan pulak masa tu kandungan baby dah masuk 6 bulan so macam bolehlah beli sikit-sikit .

Nak di jadikan cerita kena pulak masuk Wad sebabnye baby mengeras dasat dan demam + naik alergik so dorang takut denggi kena admited lagi semalaman . kekonon bajet-bajet jumaat dah keluar , sekali doc kate nak pantau demam n alergik tapi keputusan darah negative denggi . Jumaat tu memang demam dah kebah tapi kena jugak tidur semalaman lagi .

Sabtu tu pagi-pagi doc pakar datang dan cek semua die kate okey boleh balik daam pukul 10 pagi yeahh .. memang happy ler ... Tapi dalam pukul 12 jugak siap segala-galanya , balik tu singgah makan lepas tu baru pergi expo baby . Anak bujang tak bawak sebab tempat ramai orang takut die merengek . Tak lame pon kat dalam sebab shopping dengan hasben paham-paham je lah kan bile dengan orang lelaki ni cepat mengalah ... 


Botol Avent 5oz - RM63.00
Puting Avent 6M - RM21
Puting Avent 3M - RM21
Storage Bags - RM20 (1pcs RM10)


Disposal Breast Pad - RM23
Disposable Panties - RM 15.80 (1pcs RM7.90)
Wet Tissue - RM15


Mitten & Booties Pooh - RM10
Puting Tommee 6M - RM22
Putik Kapas - RM6
Wet Tissue Pooh 4pcs - RM19 (tak ada dalam gambar)


Losyen Stretch Mark - RM25
Baju Tidur Lubang 2pcs - RM20 (1pcs RM10)
Baju Tidur Moo2 2pcs - RM32 (1pcs RM16)
Beg Pureen - RM1 (tak nak beg plastik punya hal)
Sabun Mandi - RM11 (abang punya)

*Baju Moo2 tu abang dan adik*


Sabun Tropika - RM40

* memang adik baby ni kite cadang nak pakaikan jenama Tropika*


Rompers 4pcs - RM50
Topi Newborn - RM5

*Rompers pilihan Ayah*


4pcs - RM130
free botol air 2pcs

*Tak ada Gambar*

Pantieliner Libresse 3pcs - RM20
Pad Laurier Pink 2pcs - RM 9.90


Dekat atas ni hari sabtu punya cerita , hari ahad tu kite ajak hasben pergi lagi sebab macam ade kekurangan lagi bile sampai rumah cek-cek macam ade tak lengkap . So hasben setuju tapi gerak dalam pukul 8 malam lah , sampai sane jek dorang dah packing-packing nak mengemas dah so tak dapat beli ape yang kite nak sebabnye semuanya dah selamat di kemas so dapat amek yang kat bawah-bawah ni jek hasil korek-korek and booth tak tutup lagi . Firhad pon tak meragam mana sebab sekejap sangat .


Sleepsuit 2pcs - RM20 (1pcs RM10)


Baju Abang - RM10
Seluar Abang - RM10


Baju Abang & Adik - RM20 (1pcs RM10)

*Firhad Nampak baju ni die yang nak sebab Didi & Friends*


Minyak Kelapa Dara (VCO) - RM50

*kali ni kite pilih kapsul dah tak nak air , sebabnye tekak takleh nak telan *


Okey tu aje yang dapat kite borong masa baby expo , In shaa Allah ade lagi pergi lagi , hahaha . Tapi bile kite tengok tarikhnye tu kite dah cukup 36weeks masa tu tak tahu lah larat atau tidakkan . Harap-harap masih larat lagi ... 


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter