Monday, 21 March 2016

Review : Boboiboy The Movie

Assalamualaikum ... 


Niat hasben bile khamis 03.03.2016 keluar je cerita boboiboy ni nak ajak kite , anak and adik-adik kite pergi tengok wayang , tapi .... petang khamis tu kite warded . Hahaha . So postpone lah . Naseb tak janji ape-ape dengan adik-dik and anak bujang yang memang pandai bile kite berjanji dengan dia .

Kite pada mulanya macam ... erkkkk cerita boboiboy ? Best ke tengok kartun-kartun ni , Lepas keluar wad hasben ajak lagi tengok wayang tapi kite kate nanti-nantilah . Hari isnin 07 March 2016 kite pon pergi jusco tebrau niatnye nak beli baju tidur Firhad yang dah senteng tuu . sekali hasben tarik tengok wayang . Masa ni memang bertiga je , kite hasben and anak , pastuh kite kate tengok Munafik lah sebab dah janji dengan adik nak bawak tengok boboiboy kan .... And hasben setuju ... (nanti kite review munafik pulak)

Keesokkannye lepas balik kerja hasben kate jom tengok boboiboy, okeylah kite follow jek sebab semalam die dah layan kemahuan kite nak tengok munafik kan . So balik kerja after mahgrib kite suruh adik-adik siap-siap nak pergi tengok wayang . Kekonon adik kite no 3 tak nak tengok sebab die kate macam budak-budak tengok cite tu , last-last die ngikut jugak .


*budak kemetot yang kekonon acik die amek gambar die*

Harga hari Selasa RM17 dewasa kanak-kanak RM9 tapi Firhad Irsyad free lah sebab bawah 2years and die pon bukan nak duduk kerusi sendiri . 

Masuk-masuk panggung Firhad Irsyad dah cuak , sebabnye semalam kan tengok movie hantu so die takut . Hahaha . Sekaliiiiii .. bile dah keluar Boboiboy tu kemain syok die tengok . 

Alhamdulillah rasa tak membazir sangat-sangat , puas hati sangat cerita die . sape ade anak kecik tak rugi kalau korang spend time bawak anak-anak tengok boboiboy ni , nanti dengan korang sekali terlayan cerita die . Jalan cerita yang sangat menarik . Kelakar , dan sedih . banyak pengajaran tentang persahabatan dalam cerita ni ... 

Rupanya ku sangka kanak-kanak @ bebudak je follow rupanya yang bujang-bujang pon join . Hahaha . Ramai bujang-bujang tengok Boboiboy . Seriesly asyik fulll jek . Kiteorang datang pukul 8.30 malam , tapi seat tinggal bape ketoi jek walaupon wayangnye start pukul 10 malam . And kite sure filem ni akan meletop letop di panggung wayang . sebab sampai sekarang ramai kate full jek dekat panggung .. Hihii . memang tak rugi tengok citenye ... 

Hujung sekali Firhad Irsyad tertidur sudah .. hahaha .. maklumlah time die tidur dan kebetulan ma kate die tak tidur petang tuh , so memang awal lah die tidur . Tapi smapai dekat kereta boleh pulak die bangun . Sabar je lah ci kecik nih ... 

So saye lakibini dan anak bagi 5 Bintang untuk filem Boboiboy The Movie ini !!!


Sinopsis cerita boboiboy nih !!

BoBoiBoy The Movie
Sekumpulan makhluk asing bernama The Tengkotak tiba di bumi dan menculik Ochobot. Mereka mahu menggunakannya untuk mencari sebuah Sfera Kuasa yang tersembunyi di bumi. BoBoiBoy dan kawan-kawannya perlu menyelamatkan Ochobot dan membongkar rahsia di sebalik Sfera Kuasa tersebut.

Banyak halangan dan rintangan yang perlu BoBoiBoy dan kawan-kawannya terpaksa lalui dalam misi untuk menyelamatkan Ochobot.

Ada pelbagai aksi yang mencabar dan lawak sepanjang filem ini. Sedikit kesedihan muncul dalam usaha BoBoiBoy ingin menyelamatkan Ochobot.





No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter