Wednesday, 14 May 2014

My Little Caliph In My Tummy

Asslamualaikum ...


umm ... macamana nak story ek ... hihihi ... seperti sedia maklum ... kite nikah 20.10.2013 and selang dua minggu @ 16 hari lepas nikah tu kite peod 05.11.2013 so x lah BUNTING PELAMIN , pastuh lepas peod tu badan memanglah tak sedap mane , seminggu lepas peod tu try la jugak cek UPT kan . hihokhihok .. tapi hasilnye -ve , so tenangkan diri n fikir positif yang belum rezek takkan la cepat ni kan . tapi setiap kali solat mesti mohon dapat baby cepat .. n biarkan ia berlalu dengan tenang ... and then 01.12.2013 kite sambut menantu , seminggu lepas tu lak g honeymoon 08.12.2013 sepatutnye 05.12.2013 kite peod , tapi x datang-datang lak , so kite jenis paham sebab kite peod tak teratur Hasben pon memahami sebb sebelum kawen kite memang ade cite gan hasben . tapi memang tawu la hasben nak baby cepat , selalu jugak die gosok-gosok perut bual gan baby *konon-konon* .. tapi lepas balik dari honeymoon badan x sedap sangat .. pinggang asyik la sakit , so pikir maybe jalan jauh so sakit la pinggang tu ,tapi yang muskilnye kerap bangun malam n kencing .... so ONE day ni pergi lah menanye dekat 1 Group ni .. kite ade join 1 Group Mom To Be .. bile menanye jawapan mereka cek UPT . n kite lak Google Tande-tande mengandung .. so ni tande-tandenye .. 

HAID LEWAT
*memang lewat*

LOYA & MUNTAH
*loya jek, muntah x pon*

SAKIT & TEGANG BUAH DADA
*uishhh ni memang sakit pantang cuit sakit wooo*

SANGAT MENGANTUK
*memang tidak d nafikan, hasben pon pelik*

SAKIT BELAKANG
*yang ni memang betul*

SAKIT KEPALE YANG KERAP
*kadang-kadang jek*

RASA LAPAR BERPANJANGAN
*sangat betul*

PERUBAHAN WARNA BUAH DADA
*tak de plak*

KERAP KENCING
*memang .. lagi2 waktu pagi*

UPT
*belum lagikkk*


so balik keje tu nekad soh hasben singgah farmasi nak belu UPT , tapi hasben kate tak yah lah .. bukan ade pon , tapi kite cakap nak jugak sebab kite sure baby ade *Sambil gosok2 perut* ... okey la hasben pon menuruti kate-kate isterinye ni ... so bile da beli ... kite pon buat UPT esok pagi2 sebab orang kate lebih elok kencing pertame ... bolehlak malam tu mimpi orang ckp kite mengandung ... terbangun g kencing n sambung tido n mimpi tu bersambung lagi .. orang yg same kate kite ngandung ... so kol 5.30 pagi bangun cepat-cepat g buat UPT n hasilnye ..... 


memang terkejut , dan tak sangka ... nanges dalam toilet .. naik jek dua line ni terus Azan Subuh ... Subuh yang Indah .... sangat indah !!!! .. masuk bilik bawak UPT , n hasben taye ape result die yunk ?? so senyap jek die pon bangun g mandi ... n kite letak atas almari solek , die masuk2 bilik terpandang bende tu terus peluk cium kite ..  Ya Allah indah sangat ... x sangke die da wujud dalam dalam rahim ummi ... :) .. 

petang lepas balik kerje terus zoooommmmmm ke klinik Penawar ... cek2 .. baby dah 6 minggu dalam rahim ummi ... Ya Allah .. baby da wujud mase majlis smbut menantu ... baby da wujud mase honeymoon .. thanks baby .. awk sangat kuat padahal ummi awak sangat lasak !!! 


Baby dalam rahim 
* 3 minggu 5 hari*


baby dalam rahim
*4 minggu 6hari*

Alhamdulillah ... Allah beri rezeki mengandung dengan cepat .. orang yang paling happy adelah my mom . my dad n family mertua ... 


* ni lah saye dalam rahim ummi saye *

XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter