Wednesday, 14 May 2014

#Holiday : Honeymoon Langkawi Part i

Assalamualaikum ... 

Kite nak story cerite dah basi yang berabad basi .. Hahahaha ..

Plan Honeymoon opcozlah sebelum kaweng , plan kite nak Honeymoon Pulau-pulau .
Sebab kite dan hasben memang suke Pulau .
So plan Pulau Tioman, Mersing Johor sahaja ...

Tuptup ....

Mak mertua (masa tu bakal) kate ade planning nak pergi Langkawi ,
pakej RM280 satu kepala so kite and hasben setuju ..
So kami pergi bersama parents hasben ..
kebetulan pulak pakej die buat ni semua termasuk

:: Hotel 3Hari 2Malam
:: Tambang bas pergi balik
:: Tambang Ferri pergi balik

Total :RM280

Ade 5 Buah Bas untuk Rombongan Cik Kiah ni .

kite gerak pukul 9Malam 06.12.2013

Dalam pukul 8malam berkumpul untuk naik bas kami, bas kami pulak 2 tingkat .
syok woo , duduk atas and bahagian belakang sekali . 
Yang ikut rombongan ni Mak mertua , Abah mertua , Abang ipar no 2 & awek die serta anak abang ipar and adik bongsu hasben ,
atuk hasben , makcik hasben 3 orang .


Sampai Kuala Kedah dalam pukul 7 Pagi dan kami pon tunggu turn ferry kami .
Ferry dalam pukul 8pagi macam tuh la , tapi tak ade Pic dalam ferry ..

Sampai Langkawi kami pon naik bas dari sane pula untuk ke Hotel kami ,
kami kan naik 5 buah bas so kami tak duduk satu hotel , untuk sebuah bas hotel lain-lain
dan nak pergi mane-mane pon tak akan bertembung dengan yang lain .

Hotel kat sini murah jek , satu malam dalam RM50 semalaman ..
Gambar ats tu depan hotel kami duduk .
Dah sampai hotel aktiviti bebas same ade nak buat ape pon . esok baru kami ikut rombongan yang di aturkan .


Ni pic masa sampai dekat Ferry Langkawi .


Lepas check in hotel ,dan kebetulan hotel kami pulak berhadapan dengan Haji Ismail Group.
erti kate lain syurga beli belah . So kami pon bercadang nak ke sini .
Lepas makan tengahari kami pon kesini lah .
shopping coklet and pinggan mangkuk sikit .
Lepas tuh balik hotel and tak buat aktiviti ape memasing pon ketiduran sampai nak dekat Mahgrib .

Malam tu Hasben ajak makan dan jalan-jalan kat area belakang-belakang hotel tu sebab katenye ade Pasar Malam , jauh jugak tapi bile berjalan sambil berborak tak terasa jauh pon .
So kami pon sampai pasar malam kat sane beli ape yang patut , murah harganye .
makanan yang kite jumpa kebanyakkan makanan kelantan pon ade , memang syok lah makan .

Sampai jek hotel , kawan hasben (join rombongan) sewa kete , so die tak nak guna die suruh kami ronda-ronda dan cari jalan sendiri kalau nak berjalan . Kami pon plan berjalan dekat Dataran Helang jek .
ajak Adik and awek abang ipar dan anak buah sorang tuh.


Dataran Helang
kalau turun dari Ferry memang nampak helang ni sebab die berhampiran dengan Jeti Ferry .


Ni pulak bersebelahan dengan Dataran Helang , tempatnye penuh dengan batu-batu .
Malam tu kami pergi dua tempat ni je pastuh balik ke hotel sebab esok pagi nak bangun pagi nak ikut rombongan cik kiah ..


Sambungan Part ii plak ye nanti .

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter