Friday, 23 May 2014

#Pregy: 1 trimester (1week-12weeks)

Assalamualaikum ...

kite nak cite sepanjang tempoh kehamilan yang kite lalui ..
sangat-sangat mencabar okey ...
tapi still x serik kalu d beri peluang untuk mengandung lagi ..
sebab seronok sangat ... hihi



seperti sedia maklum kite dapat tahu kite pregy time 6weeks
mase tu loya-loya , selere makan membuak-buak
n dapat tahu jek diri ni membawa "khalifah kecil"
terus lah bermula episod muntah-muntah ..

sepanjang tempoh kehamilan ni banyak muntah-muntah
tak leh bau rokok , nasi yang baru masak
rase terus nak muntah .
penah kononnye lapar sangat kan ...
En.hasben g lah bawak makan McD ..
sampai-sampai  jek terus makan 
pastuh mase nak balik .. Ya Ampun ,... banyaknye muntah ..
terus lembik badan ni ...
sampai hasben x sangup nak tengok diri ni muntah-muntah
sampai la one day die mintak alahan kite ..
n kite bace 1 doa , tetibe termakbul pulak doa kite
if kite x muntah tu bermakna hasben yang muntah ..

masuk jek 8weeks kite pon g la scan .. 
kite scan ni sebab nak tahu kite mengandung dalam rahim atau luar rahim
mane la tahu kan .... so kite nak berwaspada dari terkena
bukan mintak bende tu jadi

*pic senget lak*

Alhamdulillah ank ummi n ayah sehat kat dalam
dengar bunyik jantung die yang laju
Alhamdulillah ...
saat melihat die di dalam kantung tu perasaan sebak sangat
x sangke dah nak jadi ummi .
Ya Allah terima kasih dengan anugerah yang Engkau berikan pade kami ..

tepat pulak 12weeks ummi n ayah buat buku kamu sayang ...
kite buat dekat kawasan umah mak mertua kite ..
kenape situ ?? sebab ramai kate kat situ nurse-nurse baik-baik . haha
tu jek motif . hahaha

*pic rembat Pakcik Google*
macam ni lah rupa buku pink baby 
kite pon dapat stiker hijau jugak ..
sebabnye berat kite x mencapai 45kg .
timbang tadi 38.5kg .
n kene lah amek darah ...
darah kite darah A+
n tak de ape yang xokey .. ank ummi membesar dengan sihat seperti ayah
n doc scan tengok baby ..
mase ni kite nampak baby kite tengah isap jari die yang comel tu ..
doc kate baby da cukup sifat ...
jage kandungan baik baik ^_^
 Alhamdulillah
menitik air mate kite saat melihat die .. hebat kuasa Allah kan ..

Anak ummi .... ketahuilah olehmu bahawa ayah n ummi sangat sayangkan awak ...
semoga awak membesar dengan sihat ye sayang ...


XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter