Tuesday, 27 May 2014

#Baby Stuff : Mydin 50% barang baby lagik

Assalamualaikum u'olls ....

mase hari tuh kekonon nak beli barang dapur , sebab my mom n dad serta adik2 ade kat rumah kan sebab cuti skolah, dorang kalu cuti sekolah dorang smue kat rumah kite . tatwu la kenape suke sangat dok uma kite , so barang dapur xde kitepon ajak lah hasebn g Mydin Kulai sebab nak beli barang dapur , balik kerje terus ke sane . Abah n Ma da ade kat rumah dah .

masuk-masuk parking je penuh orang . dah kenape ramai snagat , tetibe masuk dalam tu perasan yang ade offer 30% , 50% n 70% .. smue pakaian offer 50% . pastuh hasben terus cakap "yang kite beli baju Adik/Baby nak ?" i pon ape lagi u'olls angguk jek la kan . hahaha . sebab nak kepastian 50% tu jek sebenarnye ..

so kami da round2 beli barang dapur n terus ke pakaian baby .. mule-mule tatwu nak amek ape sebab list die x bawak . ape yang ade ape yang xde . so kite pon amek jek lah ape yang kite ingat .



kelambu (rm15.90) = Rm7.95
mitten booties katak (rm4.90) =Rm2.45
baju lengan pendek OK Baby (rm9.90) =Rm4.95
berus botol (rm4.50) =Rm4.50

so total barang dah offer jadilah RM17.60 . hikhokhikhok .. en.hasben kate tunggu next weeks gaji plak . sebab offer ni seminggu .. huhuhu .. happy nye dapat harge murah ...

n then next weeks punye gaji kite n En.hasben pon ape lagi berpakat membeli barang baby . balik dari expo mase ari sabtu tu pergi jap Mydin Kulai . memang enguh gile kaki tapi semangat tetap ade untu Baby ummi ni ..

so sabtu tu kite amek ape yang patut . siap2 bawak buku nak tengok ape yang belum beli . hihi .. ramai orang jangan cakap la .  berebut2 nak amek baju baby .. so ni senarai yang kite beli ...



baju lengan panjang hijau (Rm18.90) =Rm9.45
baju lengan pendek coklet (Rm15.90) =Rm7.95
baju lengan pendek lubang2 (Rm9.90) =Rm4.95
baju lengan pendek oren (Rm11.50) =Rm5.75
baju lengan pendek biru (Rm13.90) =Rm6.95
Rompers biru Pureen (Rm11.90) =Rm5.95
Sleepsuit merah (Rm27.90) =Rm13.95
Sleepsuit putih (Rm23.90) =Rm11.95
baju xde lengan bear (Rm8.90) =Rm4.45
 baju xde lengan Coklat (Rm10.90) =Rm5.45
Bip 2pcs (Rm7.90) =Rm3.95
selimut Pureen (Rm21.90) =Rm10.95
kasut merah (Rm16.90) =Rm8.45
prewalker harimau (Rm11.90) =Rm5.95
stokin 2pcs (Rm7.80) =Rm3.90
sedut hingus baby (Rm4.90) =Rm2.45
Botol susu Pooh =Rm8.90

total untuk satu hari ni adelah RM121.35 .. murah x ????? semua harge 50% kecuali botol susu Pooh tu ... n keesokkan harini=ye plak En.hasben ajak lagi g Mydin sebab die macam nak belikan anak die walker . walker tu macam 50% jugak . n yang paling penting walker tu walker POOH . kite ape lagii jomm ikot jek En.Hasben menghabiskan duit . hahaha ...untuk hari kedua shoping n last promosi harini kite beli .....



baju lubang2 Pureen (Rm14.90) = Rm7.45
baju putih NB Pureen (Rm9.90) = Rm4.95
seluar putih NB Pureen (Rm8.90) =Rm4.45
baju lengan panjang Coklet (Rm7.90) =Rm3.95
sleepsuit purple (Rm29.90) =Rm14.95
Welker Pooh (Rm179.90) =Rm89.95

total untuk hari kedua shooping barang Adik/Baby adelah RM125.70 .. sangat-sangat berbaloi .. tapii sampai rumah dok belek baju lengan panjang coklet tu macam x puas hati sebab kain die macam nipis gilaksss .. n singgah DIY jap untuk beli hanger Baby , ampai baju baby nak basuh nanti n bakul untuk toiletries baby .



hanger 2pcs = Rm5.00
ampai Baby = Rm49.90
bakul toiletries = Rm9.50

total dekat DIY plak Rm64.40 . balik rumah jek ummi mengemas semua barang-barang Baby . ummi sangat-sangat excited sampai lupe kat Ayah Baby okey . haha . Ayah okey jek .. sebab ayah tahu ummi sangat excited pasal baby ... hihi . Baby barang awak hampir lengkap taw ... semoga anak ummi membesar dengan sihat ye sayang ... ummi n ayah x sabar nak tunggu kamu keluar ..

XOXO,
Pipie Azaty

2 comments :

  1. erghhh..murahnye... xtau lak mydin ade jual brg baby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade yunk ... dekat bahgian pakaian . tapi mase i kite g time less so memamng dapat harge murah sangat-sangat

      Delete

Winnie The Pooh Glitter