Monday, 26 May 2014

#Baby Stuff : barang Baby online

Assalamualaikum u'olls ... 

Mesti u'olls pon penah kan beli barang baby online ?? so kite pon terjebak jugak walaupon ade yang kate ade murah ade mahal . tapi ikot naseb jugak la kan ??? kalau dapat murah alhamdulillah kalau dapat mahal pon Alhamdulillah dah rezeki perniage tu ... 

macam kite pantang tengok barang baby , selalu la survey-survey dulu if berkenan baru kite beli , selalunye time-time gaji da keluar la kan . hihi . n selalunye alamat opis la jadi mangse . haha .

tengah-tengah tengok barang baby dekat FB name FB nye Baby Fun House Malaysia ternampak la satu hooded blanket corak POOH , so ape lagi terus lah booking n bayar time tuh . haha . harge RM40 siap postage .
pastuh bukak plak IG , MyBabyBoo nampak jugak corak Pooh , so grab lagi . haha .. so total beli online kat sini RM63.00 siap postage . kite beli baju POoh siap topi pastuh Baju jumper Pooh ..

N kite x nak ajar ank tido buai , so dah bincang dengan hasben n keputusan En.hasben pon same sebab takut menyusahkan nanti kalu guna buai . nak g memane nak kene angkut buai , so kmi berdua tukar kepade Fisher Pricer ni .. senang nak angkut kemane-mane . mase ni tatwu jantina baby lagi so kite amek wane biru lion ni . En.hasben yang pilih ... kite beli dekat facebook Emak Shop- Fira . harge kite dapat dalam RM160 siap postage . tapi kite jumpe ni paling murah , mungkin ade yang lagi murah ^_^ . now kak fira tengah buat promosi bulan ni dapat harge RM155.

pastuh kite mule-mule nak beli tab mandi baby tu kan , tapi ramai kate macam susah tab mandi tu nak mandikan baby baru lahir kan so kite pon pilih lah baby bath senang kot letak baby kat atas tu pastuh siram . tapi kene jugak la awasi die .. kang letak situ die tergolek plak kang . kite beli dekat FB Dora Xavier . dapat harge RM65.00 siap postage sekali .


Lepastuh kite beli barut Baby dekat FB jugak Mastura Abdul Ghani kite beli 6pcs , siap free tungku baby . harge RM36.00 , Rm6.00 tu untuk postage . tentu tentunye lah corak POOH kite amek . 3 warne pink , 3 warne oren jingga camtuh . kain sangat lembut n selese sangat . yang selebihnye barut maybe kite pinjam dengan akak ipar kite . yang ni buat ade-ade jek . tapi kate akak2 yang berpengalaman 6pcs dah cukup .


and kite ade kenal sorang akak ni melalui Group Mom To Be tu lah , so die pon ade jual sikit-sikit barang baby , so kite macam berkenan lak bedung die tuh n kite amek 2 pcs bedung . total bedung + postage RM24.00 . gambar kite xde amek . hihi

pon situasi yang same kenal melalui group , die terlebih beli mitten . so kitepon beli gan die sebab murah . mitten jatuh pade RM2.00 . kite amek 8pcsXrm2.00=Rm16.00+postage RM6.00 n total RM22.00. ade 3pcs untuk baby gurl .

kakak ni pon same , kite kenal melalui Group yang same jugak tapi die pon da bukak bisnes jual barang Baby boleh try ke Fb beliau Kedai Hemak Aisy .. mase tu kite beli sleepsuit 3pcs, bedung 4pcs,swaddle (bedung segera) so total RM112.00 siap postage . baju sleepsuit tu kain die sangat lah lembut n selese . kite amek saiz besar sebab Baby cepat besarkan .. yang dalam kotak tu swaddle . n yang gulung-gulung tu bedung n boleh jugak buat selimut . kain die pon sedap2 .


same jugak kes kenal melalui Group yang same , tujuannye die nak g GM Klang so kitepon try la oder n berkenan yang die pos gambar kat group gambar lengging baby comel-comel . kite kirim beli 8pcs . 1 set ade 4 pcs . so 1set kite punye harge 1 set RM28 die amek . n kali kedua die pergi pon kite kirim bende yang same jugak . so total Rm94.00 siap postage 2 kali . hihi .. die pon ade blog jugak . so sangat femes la die ni .. ni blog die sheila shahfiekry .. thanks a lot sheila belikan kite ni smue ... ^_^


yang pertame die beliutk kite


yang kedue die belikan kite

n kite ade beli dekat 1 IG ni baju baby jugak . name Ig die butik manjaku . FB pon ade butik manjaku . kite beli stokin 3pcs , prewalker pooh , stoking POOh 3pcs. RM50.00 siap postage . cume prewalker kite oder lain dapat yang lain . so xpelah x kesah sangat janji okey jugak sampai .


n last buat setakat ni membeli online kite beli baju rompers untuk Baby kite yang comel-comel ni . rompers 7days punye .. RM46.00 . konon-konon beli online jap lagi akak yang jual ni dekat jek dengan kite punye opis so kite jalan kaki lah amek Rompers my Baby ni . Romper die cmni .

so setakat ini saje lah barang yang kite beli online . nanti if ade lagi kite story mory okey ? hihihi ... 

XOXO,
Pipie Azaty

2 comments :

  1. dear mcm mana nk follow blog u..tak ada button follow ea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory dear , kite lum letak lagi button follow .. ^_^

      Delete

Winnie The Pooh Glitter