Sunday, 25 May 2014

#Baby Stuff : barang Baby *3

Assalamualaikum ..

ketidaksabaranku makin membuak-buak ... banyak jugak barang Baby yang da beli . sekarang kite dah pon masuk 28weeks . so barang baby macam da 85% . Alhamdulillah ... ade jek pergi memane mesti amek barang Baby , 1 pon jadik la janji ade untuk Baby .

Mase tuh kite beli barang dapur n tetibe cakap dengan En.hasben nak beli barang Baby sikit , so En.Hasben pon bawak trolly ke tempat Baby . so kite pon pilih pilih n amek la sleepsuit 2 helai jename Pureen n OK Baby , pastuh amek 1 set topi , mitten n booties jename Pureen .  dapat 3 barang pon x pe janji puas . hihihi
so total barang Baby dalam RM39.70 . time ni kite dah 12weeks ++.



pastuh hari minggu lepas tuh kite n En.hasben jenjalan ke IOI Mall Kulai , niat nak meneroka Kulai jek . almaklumlah dok kulai tapi x berjalan mane kan .. haha . hari minggu baru lah merayap . so ternampaklah Butik FiFFY niat nak beli hadiah Baby dekat akak sedare yang baru bersalin dapat baby boy . so kite pon pilih la hadiah baby n ternampak En.hasben amek baju Baby 1set yang Baby gift punye berkenan tol baju tu . so kite pon alang-alang amek la Changing Mat Fiffy bukan jenis merah biru tu sebab biras kite kate yang macam tu senang koyak . so kite amek yang corak-corak . harap Baby ummi suke . so total barang Baby kat sini RM44.82.



And then masuk kandungan 16weeks kite berjalan-jalan lagi untuk memenuhi kelengkapan Baby , biar beli sikit-sikit so x nampak duit abes banyak kan .  kite time ni g Tesco Kulai , niat nak beli buah-buahan jek tetibe tengok promosi 20% utk tilam baby so cakap dengan hasben hasben pon bagi . sebab amek sebab tilam die lembut n then corak POOH .. hahaha . so total barang Babay RM29.90. n then masuk minggu je 17 da tawu jantina Baby dalam ni hah . Baby tak malu tunjuk jantina die . n kite pon balik uma mak kite , mak kite ajak jenjalan ke Jusco Permas , so tengah jenjalan kite cakap nak g tengok barang Baby jap , kalu g dengan hasben nanti hasben marah asek la beli jek . haha . so kite amek Topi POOH hihi . harge die RM9.90 .


So ni lah die barang barang yang kite beli untuk ank kite . Excited x kite ?? haha . orang kate awal-awal kandungan jagan beli macam-macam tapi degil . haha . doa yang baik baik in sha llah tak jadi papekan  ????
nanti kite cite barang-barang beli secare online plak ye ?? okey daaaaa ... 

XOXO,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter