Tuesday, 1 September 2015

Pregy Lagi ??

Assalamualaikum semua ....




Alhamdulillah masih lagi bernafas di bumi Allah, dan masih di panjangkan usia, dapat melihat lagi telatah Muhammad Firhad Irsyad permata hati Ummi Ayah tu yang makin bertambah-tambah akalnye.

Alhamdulillah ramai kawan-kawan kite update yang dieorang pregy lagi untuk kali kedua. Dan my BFF Akma tu pon pregy again . Alhamdulillah . walaupon anak die sebaya Firhad, yelah kimi lahir 1.august.2014, Firhad pulak 10.august.2014 tak jauh bezakan ? Tak silap 5bulan usia kimi die pregy lagi.

Dan kawan-kawan group whatsapp (Hemak to be) pon ramai yang pregy lagik. 1st dapat dikenalpasti Kak Shaz (dah bersalin dah pon), 2nd Kak Fara (tunggu hari nak beranak tu), 3rd kak Juria, lepas itu Kak Nana, Kak Aten, Kak Hajar and last yang takde orang nak sambut baton ni Kak Nina. Tengok group whatsapp kami ni berjangkit-jangkit taw.

Kawan baik kite Bff kite mase zaman study pon dah ade isi. Die kahwin 06.june.2015 itu hari. Kite tak dapat datang sebab abang ipar kite (abang hasben) sambut menantu jugak. So memang sedih tak dapat datang tapi sekarang kite happy die dah pregy.

So dua group ni memang aktif setiap hari, kadang-kadang update pasal pregy dorang membuatkan perasaan kite nak mengandung balik membuak-buak. Hahahaha . Lagipon kite rase dah okey kot kalau kite try to dapatkan adik untuk Yayad. Sebab Yayad dah setahun kalau proses adik pon adik baby bersalin time tu die da 2 tahun kan ? So kite tanya hasben sebab hasben kite tak nak tambah anak dah sebab cuak tengok kite beranak sakit sangat-sangat so die tak nak kite bersalin lagi ...

Tapi wanita ini tak pernah serik. Sakit bersalin tu memang sakit, sape yang mengalaminye akan tahu betapa sakitnye tapi Wanita tak akan pernah serik untuk mengandung dan bersalin lagi . So kite pujuk-pujuk hasben die pon setuju lah kalau nak mengandung balik dengan syarat kite mesti dengar arahan doctor untuk Second baby still Czer jugak. ehem !!! mane tahu boleh normal kan kompident jek nak czer lagi. tak pelah kite anggukkan jugak walaupon die kate nak hantar swasta, membazir duit okey nak swasta-swasta bagai.

So doa-doakanlah kite mengandung lagi, sebab sekarang dah gatal tangan nak menimang baby. Hahaha. Tapi kalau bukan sekarang takpe ..In shaa Allah Yayad dua tahun nanti ke kan .. sebab plan dulu-dulu tunggu umur die dua tahun. hihihi . In shaa Allah, bak kate makcik-makcik umur muda-muda ni lah buat anak banyak-banyak. 

Salam Kasih Sayang,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter