Monday, 14 September 2015

Duit Raya anak tukar GoldBar

Assalamualaikum ...

Salam semua, u'olls yang dah ade anak, ape u'olls buat dengan duit raya anak? Mama kite penah ajar, jangan ajar anak beli barang die dengan duit raya die annti sampai besar beli barang guna duit raya je. Dan duit raye anak janganlah guna. Hahahaha.

macam kite sejak berurusan dengan business Emas (ade yang x tahu kan) so dunia kite tertarik dengan emas. Semua tentang emas, maklumlah harga RM jatuh tapi harga emas pulak meningkat naik. Tengok sekarang harga emas 999 RM200/g, Harga emas 916 RM190/g .. Fuhhh, Tapi harga emas kat kite 916 RM170, nampak tak ??? 

Lagi-lagi anak i Boboy so buat ape dengan emas??? Cehhh macam tak leh beli emas pulak, so kite tukar dengan GoldBar, Yup, GOLDBAR. macam Firahd untuk first raya die tahun ni dei dapat RM490. so kite tambahkan RM10 cukupkan RM500 untuk duit raya die yang first beraya ni. Kite belikan die 3g Goldbar. mase die kecik-kecik dalam hari duit orang sumbang dapat jugak dalam RM1000 lebih jugak. tu kite beli Gold Bar 2, So setakat ni die baru ade 5g. Yang selebih duit orang sumbang kite beli barang die separuh and masukkan dalam simpanan die separuh.


3 Gold bar Muhammad Firhad Irsyad 
dah selamat sampai


3g x RM197/g (999) = RM591.00
(lagi RM91 ayah and ummi belanja)


Lepas tuh kite main undi RM100x10bulan (Undi emas) and then tu kite beli rantai and loket. Total loket and rantai tu RM742., masa ni emas 916 harga RM165/g so baki yang selebihnye tu saller pulangkan balik . kite pon buat jugak undi emas ni . hihihi ...




So berbalik pada cerita, kie kena buat pilihan yang bijak untuk anak kite. Simpanlah emas untuk jangka masa depan. Harga emas masa depan akan melambung-lambung naik macam tanah jugak. So buat pilihan yang bijak ye mummy-mummy semua.

Kalau anak girl bolehlah jugak belikan die rantai, gelang atau ape-ape barang kan. macam kite buat kutu emas ni ramai yang main untuk beli dekat anak dara mereka. nak beli cash paham-paham jek lah, so mainlah undi emas. Ade ape-ape pertanyaan bolehlah WhatsApps kite ye ... pipie 017-7046210.

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter