Friday, 25 September 2015

Raya Aidiladha : 24 september 2015

Assalamualaikum ...

Selamat Hari Raya Aidil Adha semua ...

Alhamdulillah dah dua tahun beraya bersama keluarga kecil ini. 
Tahun lepas Firhad Irsyad buat Aqiqah, 
kami balik kampung, meriah sangat kat kampung .


( 2 Bulan usianya )

Tahun ini kalau tak nak balik, tapi emmandangkan raya jatuh pada
hari kite buat gaji staff and tak cukup masa nak kejar
so dengan ini cuti tak di luluskan
so kami bertiga beraya di Johor sahaja.

Tahun ni beraya dengan nenek hasben belah mak die, kami tak balik Paloh
sebab abah hasben pon x ade so kami raya sendiri-sendiri jek.
Mak and abah hasben pergi Meru, melawat besan die sakit.

Pagi raya ma macam biasa tolong orang potong2 and agih-agihkan danging lembu,
Firhad Irsyad pergi tengok orang sembelih lembu,
bak kate abah tak takut langsung lembu meronta-ronta, 
die lagi suruh abah kedepankan besikal die tu .

Abes jek sesi menagih-agihkan kami gerak rumah nenek hasben.
Kat sane meriah la ramai adik beradik mak mertua kite kat sane.
berejam-rejam jugak, kite bawak ma sefamily,
lepastu pergi pulak rumah kakak hasben along,
and pergi rumah mokteh hasben .
kite sedare-sedare kat JB tak ramai.
ade tiga orang.
adik abah sorang tu macam entahlah, die tu payah sikit
adik abah lagi sorang beraya rumah mak mertua die.
and sepupu kite sorang lagi ade tapi kiteorang tak g beraya.


Anak bujang dah besau dah .


 My Family . My everthing . My Soul .
Abang and kak ipar tak de, kak ipar pantang ...

Akhir kate, kami nak ucapkan selamat ahri raya , maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga ...

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter