Sunday, 13 September 2015

Kenapa Blogging ?

Assalamualaikum u'olls ,

Pipie awak berblog sebab apa?? Kite ingat tak ada mahluk Allah akan bertanya rupanya ada .... Dunia kite dengan berblog ni sangat-sangat tak boleh nak di gambarkan... Series dulu kite ade blog, blog tu dari zaman kite muda-muda, dekat blog tu kite cerita tentang diri, keluarga dan persiapan tunang (yang sempat di taip), tapi malang berbau entahlah macamana kite boleh terdelete Blog kesayangan kite tu. Memang sedih sebab blog tu dah ramai follower walaupon baru 50o+ Follower.


And kite berblog ini sebab rasa minat yang mendalam, dulu kite hanya tulis di Buku Dairi, tapi sejak kenal dunia internet ni Dairy Internet ni lah tempat kite coret-coret tentang kisah hidup kite. 

Glamour's


*sumber Google*

Nak kejar glamour macam Irene Nadia (my idola), Fatin Liyana, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha, Nisa Kay, Ben Ashaari?? Ohh tidak sama sekali nak kejar glamour macam dieorang. Walaupon Irene Nadia tu memang feveret kite selalu follow die dekat IG and FB, Twitter kite jarang on sangat. Atas naseb kalau tetibe kite glamour. hahahaha.

Follower's

*Sumber Google*

Nak kejar Followers, pon tidak, ade adelah tak ade biarkan tak ade, Sebab kite jenis memang buat diary online untuk kite sendiri, and naseb jugak tetibe followers kite tetibe ramai. fuhhh lap peluh memang mak bertuahlah orangnye ...

Duit

*Sumber Google*

Sebabkan duit? Ohh emm Gii memang tidaklah kerana duit, nampak tak kite tak de lagi masukkan nuffang, kite ni walaupon dah makan mase 4tahun dalam dunia berblog tapi sikit pon tak paham ape nuffang and macamana nak kaut duit melalui Blog memang tak geti langsung okey ! Hahahaha.



BLOG NI RAMAI CERITA PASAL DIRI SENDIRI

Yuppp, tu memang betul, mana-mana kite follow semua cerita pasal diri sendiri dan keluarga, dorang syok sendiri? oh tidak, dorang kongsi cerita. macam kite,kite jenis memang suka sangat-sangat baca kisah orang.Suak dengar cerita orang melancong sana sini emmang best. lagi-lagi dah bergelar ibu memang suka sangat.  

Lagi satu kite ni jenis suka bercerita, takkan lah nak cerita panjang berjela dekat FB, lagi satu Fb tu pon kadang-kadang ade jenis suka perli memerli, ade yang jenis tak suka orang update pape, kite niat berkongsi cerita tapi orang lain pikir kite nak menunjuk. Jenis kite kalau ape-ape kite banyak post dekat IG sebab lagi selesa, kalau FB kadang-kadang je kite update pasal diri sendiri

Tu jek kan, rasenye kite dah jawab dah semuenye... Sesiapa yang die rasa nak baca blog kite baca. orang yang minat blog ni je yang tahu ape tu dunia berblog... Akhir kata jadilah diri sendiri jangan jadi orang lain....kalau niat nak glamour kena berusaha. kalau niat nak Followers ramai kejarlah follow rajin bertandang blog ke blog. kalau nak kejar duit buatlah tak halang pon, mungkin kite akan buat jugak nanti . hahaha . k baii .

Salam Sayang,

2 comments :

  1. betul..payah nk cerite detik2 kat fb..kdg2 org xsuke...payah..senang cerite dlm blog je...btw bubuh la iklan nuffnang... xdpt banyak sikit2 pun jadi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan awak kan ? takkan nak cerita panjang-panjang dekat FB,IG,Twitter.hihi .. In shaa Allah akan letakkan jugak iklan nuffang cuma sekarang belum pandai lagi nak letak iklan nuffang tu

      Delete

Winnie The Pooh Glitter