Thursday, 10 September 2015

Entry Basi: Family Holiday 24.12.2014

Assalamualaikum ....

Sebenarnye Holiday ni dah lame mase tuh umur Firhad 4Bulan, kire ni kali kedua perjalanan jauh bawak die, mase first time balik kampung dekat Kelantan aqiqah die, yang ni plannye nak Pergi Pahang dekat sempadan dengan mersing, ade kenduri kawen kawan hasben. So kami tidur sane ade homestay tapi bukan die yang seponser lah. 

Gerak tengahari sampai sane pukul 6 petang, naseb terus sampai homestay so malam tu kami pergi Mersing rumah anak angkat MIL, keluar makan dengan dieorang. Jauh perjalanan kire patah balik patah balik, tapi hasben yang nak so on jek la ... Sampai homestay pukul 12.30 malam .Terus terbongkang. firhad mase tuh okey jek. Die tak ade meragam ape pon . Masa ni homestay ni murah semalaman harganye RM40, kiteorang masuk pukul 6 Ptang so keluar pukul 6petang jgak.


Bergambar dengan pengantin tak ade sebab majlisnye simple jek, so kami pon plan nak balik cepat sebab plan nak ke Melaka plak. Entah macamana boleh nak ke Melaka. Homestay ni dekat dengan pantai so kami singgah pantai dlu bergambar dan bau bertolak melaka .







Lepas Balik dari pantai tu ontheway nak keluar rumah nampak pulak sawah padi hijau menghijauan (BM terabor) so singgah kejap amek gambar . mase ni pon dah lewat dah. Ade dalam pukul 5 petang baru gerak. So ke Melaka lah kami ...

Sampai Melaka dah tengah malam, surelah bandar melaka tu riuh, tapi memandangkan Firhad kecik lagi so kami decide cari hotel terus . Allah rupanye publik holiday amek kau punyelah Full Hotel. Last-last Cek in dekat satu hotel ni murahlah jugak RM80 semalaman . Cek out pukul 12 tengahari esoknye . naseb lah nakk oi, cek in nak tahu pukul bape ? Pukul 3pagi okey . adududuh ..


Muka budak baru dapat cek in . haha . lepas tuh terus die tidur ...

Keesokkannye pukul 8 pagi kami dah siap-siap nak keluar cari makanan untuk sarapan, naseblah bilik ni ade bath tab so bolehlah Firhad berenang-renang dalam tu. Mandi dengan air suam suke ebbenar die maklumlah air cond die tak boleh nak slow.


Ummi tengah bersiap, da beranak ni selpie


And Bile dah siap. Ummi join u'olls .

Tempat yang harus dituju dulu adalah keai makan, maklumlah hasben oden dah kelaparan tahan gaban. And lepas makan baru kami jalan di Kota Melaka . Jom tengok Gambar kami bertiga .









Itulah gambar kegembiraan arjuna saye, time ni die pantang orang sebut name die die punyelah happy kalau orang sebut nama die. Alhamdulillah walaupon kat sana cuaca agak kurang kejap panas kejap hujan tapi tahan kesihatan Firhad sangat-sangat memuaskan. Firhad tak pulak balik demam or tak sedap badan . so bolehlah anak ummi berjalan lagi yee .. cerita ni dah nak setahun baru update? baik tak yah update, masalahnye kite taknak terlupa setiap kenangan yang penah singgah dalam hidup kite .

Pernah kite terfikir, andai suatu hari nanti kite lupa ingatan mungkin Blog ni akan ingatkan kite semula tentang semue kenangan kite. Kemungkinan ia membantu.. Tapi kalau boleh taknaklah hilang ingatan Allah jauhkanlah penyakit itu, kadang-kadang pelupa pon rasa azab.

Thanks u'olls sudi baca kisah kite anak kite dan suami kite , Ohh naseb mase kes tak jumpa hotel tu hasben kite tak marah-marah, maklumlah sejak dah kahwin ni die bukan seorang panas baran lagi. sejak-sejak dah anak lagi totaly berubah okey .

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter