Wednesday, 9 September 2015

#Holiday: Wet World,Batu Pahat

Assalamualaikum u'olls .....

Merdeka day hari tu kami plan nak pergi mandi manda dekat TS Kota Masai kire dekatlah jugak dengan rumah, tuptup hasben kate maam kurang enjoy sangat sebab dekat, so die plan nak pergi air terjun kota tinggi, tapi kite pulak tak mahu sebab air tu kan sejuk macam tak berapa bagus untuk Firhad sejuk-sejuk, Lagipun Firhad Anak lelaki kite still jage lagi Bebird die tu. Taku-takutlah kena angin pasang (mohon tidak), so hasben pon macam setuju. lepastuh kite plan nak pergi mersing jumpa kawan baik kite kat sane, jap lagi tak jadi jugak sebab plannye nak mandi manda kalau mersing kebanyakkannye pantai, so tak jadi jugak and terbantut nak jumpa kawan kite.

Tuptup hasben kate jomlah kite pergi mandi dekat Wet World,Batu Pahat, tanya kawan baik kite (die duduk batu oahat tapi balik mersing) jalan nak ke sane, die bagitahu jalan and kiteorang follow, memang tak sesat pon lah. mehmehmeh. 


Anak teruna yang tak geti duk diam dalam kereta.


Ma dah siap masak dari rumah, so kiteorang makan kat tepi kereta sebab makanan takleh bawak mauk, siap makan baru kami gerak beratur yang panjang giloks tuh ...


We Olls masih belum kahwin

Lepas dapat tiket tu kami pon serbu, series ramai gile orang . Firhad awal-awal dah tak sabar tunjuk-tunjuk air nak mandi, die kan memang hantu air so ape lagi lepas HAsben tium boyah die so kami pon mandi beramai-ramai.


Tengoklah c kecik tu, dapat ball senyap jeklah die, 
die tak mahu kaki kat bawah so nak duduk macam tu
suke hati kamulah nak oii ...
Pelampung tu beli mase die 5bulan baru guna ,
harga RM79.00 Lazada .


Tak ada ape yang dapat gembirakan ummi selain melihat
kamu tertawa sayang ....
Gembiralah sayang, takkan ade sesiapa yang berjaya
buat dirimu sedih.
UMMI AYAH sayang awak.




Time ni abah buat susu Firhad sebab dah nampak die mengantuk
tapi malangnye die tolak botol susu tu, tak mahu hisap susu
adik malulah Tok Bah, nanti orang tengok.



Ini jugak #buahati saya,
buat apa saja janji bini die happy.


Kekonon g jejauh tak jumpa sesape,
sekali jumpa orang kampung pulak dah .. hahaha

Lepas tu kami naik sekejap sebab lapar balik, maklumlah masuk air memang lapar, sekali angkat Firhad die punye menangis tu menjerit sekuat-kuat alam, kite tahu die mengantuk dah tapi mate tu tahan sebab nak mandi lagi takut sangat orang tak bagi mandi. Sekali lepas bagi susu haaa kau tengok tu , tidur bogel. Pakaikan pempes and balut dengan selimut & tuala .. nanti bangun kite mandi lagi ye sayang .,..


Lena kau tidur, kat sini dah nampak muke die gelap . huahuahua ...
habis hitam sudah awak, baru lah namenye Jantan.



sekejap jek die tidur lepas tuh bangun tunjuk air lagi nak mandi .. hahaha .. anak anak... die ni memang kaki air agaknye pantang ajak mandi memang laju aje. Lepas tu kami pon mandi bilas fuhhh beratur nak masuk bilik air punyelah panjangggg ....


 Siap-siap nak balik ...


gamabr tokbah tak ada sebab tokbah isap rokok.


Happy family ^_^

terima kasih sudi menyinggah and baca story kite ni. 

Salam sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter