Tuesday, 8 September 2015

Insurance : Prudential BSN Takaful

Assalamualaikum u'olls semua ... 


Ingat lagi kalau nampak jek agent insurance nak datang, mule lah kite kelam kelibut lari tak nak dengar ape die kate. Sebab bagi kite die macam mendesak dan suka paksa kite amek @ masuk insurance die tanpa suruh kite pikir panjang. And balik-balik ayat yang digunakan kalau sakit nanti macamana. mase tuh kesedaran belum wujud lagi agaknye.

And pada suatu masa dulu abah kite sakit teruk, admit ward and berulang masuk keluar masuk keluar hospital, barulah kite nampak pentingnye insurance untuk diri kite. Nasib abah amek insurance, so insurance cover bil-bil hospital abah. Tapi insurance abah lain, kena guna duit sendiri dulu baru boleh claim dengan insurance die. So nak tunggu duit claim tu makan masa sebulan dan due bulan, and terpikir di hati and kepala kite MENYUSAHKAN sebab bagi kite kite nak macam die cover sepenuhnye tanpa mengeluarkan duit kite dulu. Pastuh bile nak tukar ke ward swasta tahu-tahu je lah nak deposit RM500 dulu, maklumlah mase tuh duit dah banyak guna untuk keperluan abah di hospital, manelah kami ade duit banyak tuh. kite pulak mase tuh baru jek habis zaman belajar. kerja pon belum lagi. Allah sedih sangat. Simpanan ma lah yang banyak keluar untuk tanggung kos abah. Dan kami lupekan nak tukarkan abah di swasta. Sebab ape? sebab kami tak mampu. lagipon kalau ke swasta kami kena bayar dulu dan baru claim insurance abah. 

Lepas jek abah sembuh sepenuhnya kite pon lupe dah pasal insurance itu. Lagipon abah kate abah dah upgrade dari insurance personal kepada insurance family, So dah cover diri kite sendiri.

And.... bile dah ade anak, baru terbuka hati ini kate insurance tu penting untuk Firhad Irsyad, kite tak mintak jadi ape-ape untuk anak kite tapi malamg tu kite tak tahu kan, bak kate pepatah "malang tidak berbau" . Lepas tu kite mencari merata-rata tentang insurance yang paling bagus unutk anak. tetap jugak tak jumpa sebab ape, sebab malas! Mehmehmeh, lagipon agent2 insurance dah tak de di merata tempat dah. Bile survey-survey ramai kate Prudential Takaful best lagi-lagi plan 3 tu. Tapi tak jumpa mahluk agent insurance dah.

Setahun yang berlalu lepas kehaliran Firhad,datanglah adik sepupu hasben kite die tanye Firhad dah ada insurance? kite pon kate belum . and die pon kenalkan lah Prudential BSN Takaful. Yes!! mase tu dah tak pikir panjang lagi terus setuju. Sebab dah lame kite carikan so kite pon terus register Muhammad Firhad Irsyad Bin Muhammad Hammiruul ini. Kite amek untuk die sorang sahaja . Yang kite paham tentang inusrane ni die cover Firhad , simpanan dan jugak pembelajaran Firhad . So bile umur Firhad 18 tahun duit yang simpanan tu boleh dikeluarkan dan digunakan untuk die sambung belajar . bayangkan RM150x17tahun=Rm30,600.00.





Ini kad Muhammad Firhad Irsyad


Sesiapa area Johor Bahru and nak cari agent insurance Prudential BSN Takaful ni jom lah contact adik sedara hasben kite ni. mesti puas hati, dua hari lepas register dah buat kad and seminggu lepas tuh kite dapat dah cardnye, kalau tak lagi cepat tapi tak sempat nak jumpe die so seminggu tu dapat card Medical. Series kite tak menyesal pilih insurance ni buat anak kite. Sebab die 3 dalam 1 so memang berbaloi, tiap-tiap bulan bayar RM150. so bolehlah dari takde kan . Korang buatlah pilihan yang bijak okey.



Boleh lah contact 

Aza Azua
0112 770 2414

thanks u'olls.


Salam Sayang,

4 comments :

  1. waaa...tq pipi.. ngah survey lg..smpi skang xamik lg.. sian kt anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mizztina amek lah kesian baby, kite tak mintak pape jadi kat anak kan , tapi kalau dah sakit nanti susah. Tak pe survey-survey dulu insurance mane yang serasi. In Shaa Allah nanti jumpe untuk anak.

      Delete
  2. dia juai insurance. sebab tu dia backup agent insurance. duit kami hak kami memilih insurance. bukan agent datang desak suruh amik insurance dia.sebab nak penuhkan poket agent. terima kasih.

    ReplyDelete
  3. dia juai insurance. sebab tu dia backup agent insurance. duit kami hak kami memilih insurance. bukan agent datang desak suruh amik insurance dia.sebab nak penuhkan poket agent. terima kasih.

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter