Sunday, 15 January 2017

#Review : Plastic Storage For EBM

Assalamualaikum ... 

memandangkan harini free , jadi kite nak buat review pasal plastic storage. maklumlah sekarang macam-macam jenis plastik ade . paling femes 

: Autumnz
: Fiffy
: Jingle Jungle
: Medela
dan lain-lain

Masa Firhad Irsyad dulu kite pakai jenama Fiffy , kite beli masa expo baby RM10 untuk sekotak , satu kotak tu ade 25pcs plastic . masa ni zaman tahun 2014 dapat la kot harga RM10 .. beli banyak-banyak . kekonon takmahu try yang lain and tak buat survey :P



- plastik die nipis sangat , so kalau tak hati-hati boleh terkoyak so memang tak best . dah beli banyak terima sajork . ngam-ngam plastik abes mase "susu kering" and firhad stop BF

Farhaan pulak dah survey and study macam-macam jadi kite buat pilihan yang bijak iaitu tak mahu dah pakai jenama Fiffy :P

Farhaan kite pakai jenama Autumnz & Milk Planet tapi banyak guna botol storage dari plastik .
Tapi dah 6 months ni kene tukar botol EBM die maka kite start pakai plastic . botol belum beli lagi .. 

Autumnz 

- plastik die tahan lasak , memang rata-rata kebanyakkan kate plastic ni memang bagus . kite ade design lama 12oz , design baru yang 7oz (biru) dah abes pakai and design biru 5oz (pepel)
- setiap plastik kite akan masukkan 2oz , sebab Farhaan 2oz per feeding ..




autumnz lama vs autumnz baru
- but kualiti emmang okey sangat-sangat .

- autumnz kite beli masa baby expo , beli autumnz lama 2 kotak RM10 sekotak .
- autumnz baru 7oz biru tu pulak beli dekat Lazada masa ade promosi .
- autumnz baru 5oz tu pon beli dekat lazada . kite pikir 5oz sebab setiap susu masukkan 2oz so jimat ruang , harga pon lebih kurang je sebenarnya .

Milk Planet

- plastic die pon tahan lasak , masa ni kite masukkan puree Farhaan . kualiti memang bagus ,
- beli pon masa baby expo . sekorak RM 10 , beli 2 kotak sahaja .
- jenama ni macam kurang sangat orang bagi review . tapi kite pakai okey jek .


so sekarang kite pakai kedua-dua jenama ni sahaja ... 


review kurang best kan ? tetibe mati idea plak . hahahaha . btw kite rekmenkan dua jenama ni la buat masa ni . if korang nak try lain okey je .. make sure bile nak masukkan dalam peti sejuk , leperkan die bagi tak makan ruang terlalu banyak .. 


Ummi Anak Dua,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter