Wednesday, 11 January 2017

#BreastFeedingJourney: 15oz per day

Assalamualikum .. 

Macam selalu , still dengan pump di opis , cuma kite dah jarang update sikit . sebab ade yang iri hati mungkin . bile up gambar EBM dekat IG ade yang menyindir , so stop la kejap malas nak sakit hati atau tambahkan dosa orang tu.. 

tapi baru-baru ni ade lah 2 3 orang DM kite tanya dah stop susukan Farhaan ke ? sebab dah tak update pasal Breastfeed Farhaan , die kate selalu follow IG kite sebab suke tengok kite handle susu , handle puree and suke tengok perkembangan Firhad & Farhaan . Alhamdulillah ade yang sudi .. 

Lagipon gambar EBM kite tak shared dekat FB , FB lagiii ramai yang akan mengata dan mengutuk . kalau dekat IG kawan-kawan tertentu je ddekat sana kann .. 





Gambar di atas ni adelah gambar sesi pertama mengepam .. 
sesi pertama kite pada pukul 1 petang . pagi kite tak pump . kite ade dua sesi sahaja ,
sesi kedua pada pukul 4 petang ..

Alhamdulillah semalam dapat 17oz .. Chia Seed setia dengan kite supaya susu lebih pekat berkrim dan susu menjadi banyak . Alhamdulillah kite serasi dengan Chia Seed .

port kite bile mengepam ... opcoz di bawah meja opis .. hihihi .. 


in shaa Allah ummi cuba berusaha lagi 3 bulan untuk adik baby .. cayok ummi cayok !!

sesi pertama kite dapat 13oz


sesi kedua kite dapat 4 oz

Alhamdulillah .... semoga kite terus istiqomah ! semoga berjaya dapat Degree !!!

Ummi anak Dua,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter