Wednesday, 11 January 2017

#BabyFI : Firhad dapat Mini Cooper

Assalamualaikum .. 

Masa buat besday Firhad Irsyad die dapat duit besday RM400+ jugak la , Alhamdulillah rezeki die ... memang niat duit besday tu nak beli hadiah untuk die .. nak simpan beli gold bar pon berkemungkinan jugak .. tapi ayah die kate belilah kereta mini cooper sebab dari dulu die nampak anak die nak kereta tuu .... 

kite survey-survey harga mahal betul rupanya kereta tu . ade dalam around RM 500 plus-plus . jumpa dekat FB RM400 but die buat undi , so kite pon join undi tu RM100 x 4 bulan ... kite amek last sekali sebab dapat bulan December so kitekan nak pindah maka dengan harapan kereta tu bertahan sekejap dekat ruma tokma ..


ni masa die main dekat Aeon KB Mall , Kelantan . 
tak puas siap melalak-lalak sebab sekejap sangat naik ..


Ni die Mini Cooper kaler putih .
No plat F1 1008

Masa sampai ni kene amek sendiri dekat Skynet Kempas Utama sana tu haa , hasben kate berat gile kereta die . lepas amek kite orang balik tu hasben siap-siap pasang . sambil tunggu anak bujang balik jalan dengan tokma n tokbah die ..


Balik-balik jek die cakap "wahhh kete besar"
and nyanyi lagu Papa ku pulang ..

seronok tengok die happy


ni ajak adik naik sekali , tapi sekejap je laa die bagi adik die naik .
dasar budak kedekut !! 


So hari cuti , kami sekeluarga di sini , bawak abang Ayad main kereta di dataran Johor .

So tu duit hari jadi awak taw , jaga elok-elok .. 

Ummi ayah sayang awak ... 


Ummi Firhad & Farhaan,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter