Wednesday, 24 August 2016

#BabyFi : Tanggalkan Mittens Baby

Assalamualaikum ... 

Farhaan Irfaan masuk je hari ke-44 kite dah tanggalkan mittens buat die untuk selama-lamanya ,
masa dalam pantang ade la jugak celap celup bukak pakai bukak pakai ..

Orang kate memang kena bukak mittens awal-awal sebab nak bagi tangan/jari-jarinya memegang sesuatu benda .. dan perkembangan die akan cepat

Firhad dulu ade la jugak 2 bulan lebih kite pakaikan lagi . Tapi Farhaan tak . sebab kite ade baca kisah viral pasal mittens .boleh bukak links di bawah yee



Dalam Hari


Dalam Hari

Celap celup pakai tak pakai 


Macam nak gigit-gigit jari die yang comel-comel ni ... :)
Gemok gemok !!

Pasal muka calar balar tu , memang la kekadang ade jugak muka die calar tapi kena make sure kuku die tak panjang .. kite tiap minggu akan potong kuku die . sekarang dah nampak die suka pegang benada . Mainan pon kite dah start bagi die main .. Semoga cepat perkembangan Farhaan Irfaan yee ... 

Stokin kite still pakai lagi sebab boleh buat baby masuk angin kan  ? Barut pon still pakai lagi . paling-paling pon stokin nanti umur die 6 bulan baru stop pakaikan , kalau nak jalan baru pakai .. Barut pulak sampai tak muat lah . haha . sekarang pon perut die dah boncet , mane taknye menyusu jek !!!

Yang Ikhlas,

1 comment :

  1. kan. dlu mek pn cm tu gak. bukakkan time baby 2 bulan. stokin tu smpai 3bulan. barut perut pn 3 bulan je. hihi. alhamdulillah tak de pape :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter