Monday, 22 August 2016

Dah start kerja . welkem back

Assalamualaikum ... 

Dah seminggu jugak kite dah start kerja , minggu pertama macam biasalah bersihkan bilik , cari dokumen-dokumen . failing ape yang patut . Balancekan akaun kite and cek ape yang patut .. 

Perasaan tinggal dua anak kat rumah memang sedih sayu sangat-sangat , maklumlah dah 2 bulan dok menjaga Abang Firhad dan adik Farhaan . Makin manja Firhad kalau ummi ade kat rumah , dengan tokma die pon die tak mahu .. 

Nak pergi kerja pon pastikan Firhad tak bangun , kalau tak haruu mak nak uii


Gambar esoknya nak naik kerja dah


*update dari tokma*

Hari Pertama (Selasa 15.8.2016)

Farhaan : nangis nak orang berpeluk die je , tak bagi orang buat kerja . siang tahan mata tak nak tidur . Susu okey macam biasa . 2oz 5 botol .

Firhad : bangun bangun cari ummi , nangis , main , tak tidur siang jugak .

Hari Kedua (Rabu 16.8.2016)

Farhaan : Dah tidur buai , senyap sebab seronok agaknya tidur buai . susu macam biasa jugak 2oz 5 botol .

Firhad : masih cari ummi lagi . behave sikit dari semalam . tidur petang .

Hari Ketiga (Khamis 17.8.2016)

Farhaan : sama macam semalam , tapi susu tamabh sebotol lagi so 2oz 6 botol

Firhad : Behave and tak tidur petang 

Hari Keempat ( Jumaat 18.8.2016)

Farhaan : sama macam semalamnya , susu pon 6 botol lagi .

Firhad : arini mengusik orang .. semua benda tak kena and mengamuk jek , tidur petang .


berharap sangat anak-anak ummi behave dengan tokma and tokbah , jangan susahkan orang ... setiap hari Ummi akan pesan dekat dorang .. Taknak dorang susahkan tokma tokbah dorang ..

Jumaat pagi tu Firhad boleh pulak terbangun , die nak susu lepas bagi susu die dengar adik die merengek kemain pujuk adik cakap "ummi ayah g work" siap tepuk-tepuk manja adik die . sebab die nampak ummi ayah tengah siap-siap .. pastuh kiteorang dah cium-cium die die bangun ikut sambil buat drama tarik tanggan kite . Aishhh ummi dah sedih !! Lepas tokma die pujuk baru okey . tengok kite pergi pon siap lambai tangan ... anak oo anak ..

kemain pujuk adik , padahal die yang over.

Yang Ikhlas,

2 comments :

  1. hihi :) sayu ya allah hati nk tinggal ank pegi keje. sies ..

    ReplyDelete
  2. chaiyok2 fifi. jangan sedih2 naa.. :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter