Monday, 8 August 2016

#BabyFI: Jadual Harian Firhad Irsyad

Assalamualaikum ....

Seronok sangat Abang Firhad ummi die cuti 2 bulan .

Selama dua bulan kite dengan die , macam same je taknak berengang , apa-apa die nak mesti Ummi die jugak die suruh . Cuma dalam pantang kite banyak mengelat , Tokma Tokbah la jaga permata hati ni ..

Rutin harian die macam same je tiap hari . Bangun tidur pukul 10pagi-11pagi macam tu , mandi , main-main dengan anak asuhan ma kite pastuh pukul 2petang-2.30petang kite dah ajak die tidur balik , 4petang die bangun siap-siapkan die pukul 5petang die jalan dengan Tokma & Tokbah die pergi taman permainan Aeon Permas .. Ade lah jugak kadang-kadang die taknak tidur , tapi selalunye kite akan paksa die tidur ..

Tegas & Disiplin ? Yup kite akui kite tegas dalam mendidik anak-anak . Kalau kite kate No maka NO lah jadinyee .. cuma ade mase kite tengok jugak perangai die time tu . Klu kene dengan okey maka kite bagi kalau tak okey kite paksa die .

Minggu depan kite dah start kerja , hari-hari akan pesan yng ummi akan work maka adelah adegan-adegan yang sedih . Takleh xnampak batang hidung ummi mula lah nak menangis . Pernah ummi nak sangkut tuala adik die kejar sampai jatuh depan bilik air . Huh . Anak ooo anak ..
# Firhad Irsyad
Lagi 1 Hari 2 Tahun

#Farhaan Irfaan
1 bulan 20 hari

Yang Ikhlas,
Ummi anak dua
Nurhafifi Azati
09 Ogos 2016 (Selasa)

1 comment :

  1. slmt masuk keje semula fifie :) mek dlu kemain liat nk msuk keje dh cuti 2 bulan. kejap nauu rasenya

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter