Thursday, 3 August 2017

#Travel : Langkawi - Day 4

Assalamualaikum ...

Hari keempat di langkawi kami plan hanya nak shopping je sebab esoknya nak balik JB dah kan .. So pagi tu takde bangun awal pagi sangat . 

Pukul 1.30 petang siap-siap and kami pon keluar kejap decide nak makan tengahari dekat mana . Hasben request nak makan dekat restaurant kak yan lagi so kami pon pergi makan sane lagi ikut waze ..



Kononnya kite nak amek daging Blackpaper lagi tapi takde pulak , hari ni makanan banyak habis mungkin ramai sangat orang yang datang .. Lepastu ramai pulak warga JB yang 1 flight dengan kami , dah macam rombongan dari JB . ahhaha maklum lah flight kami memang 5 hari kalau dari JB ke Langkawi ...

Kami makan nasi campur lauk macam-macam hasben amek , kite amek telur kicap , ayam bakar 2 ketul ( seketul RM 3) ayam die sangat sedap gile , air nes o ais , teh o ais 2 & jus oren (firhad memang minat jus oren) semua sekali RM 30 .. 

Lepas makan kami pergi kolam air hangat sat , nak tengok hangat macam masa kiteorang p peneng dulu tak dekat link ini . Bayaran masuk RM 5 untuk dewasa , kanak-kanak bawah 6 tahun Free . 


Lepas berendam kaki dekat air hangat ni rasa best sangat and kite pergi urut jap , dekat tempat ni ade orang urut kaki 15 minit RM 15 .. Seriesly tak best langsung air hangat ni . so u'olls takyah la pergi ... ingatkan macam dekat penang tu siap bawak baju untuk anak-anak mandi sekali takde tempat untuk mandi pon .. kite pon tak amek gambar sangat sebab tak menarik langsung ..... 




Lepas tu kami singgah Idaman Suri nak cuci mate and cuci poket sekali ... Takde ape yang menarik minat dekat sini , so kami decide nak beli dekat Rams je .. So keluar tu kiteorang pergi dobi dekat-dekat situ . Ade la dalam 1 jam lebih tunggu baju kering .. 



Abang dengan Ayah tidur dalam kereta , kami berdua jek berjaga . Budak kecik ni pulak banyak kerenah , boring dalam kereta . Pastu ni nangis sebab nak ikut ayah g pick up baju ..

Lepas tu kiteorang pergi makan MCD dekat-dekat dengan Dataran Lang , lepas makan kami lepak Dataran Lang lepas amek gambar and semuanya kiteorang pergi shopping dekat Rams .









Masa nak balik tu kiteorang ternampak spiderman berjalan-jalan ke dataran Lang , sebenarnya Firhad yang nampak dulu lepas tu die nak bergambar so hasben hon kereta and spiderman ni pon patah balik ke kereta kami ... Lepas tu baru gerak ke Rams





Seronoknya tengok coklat-coklat ni , tak tahu nak amek ape . amek yang orang oder dulu lepas tu baru pikir nak amek ape untuk ole-ole and untuk sendiri ..



Bagi ayah jaga budak bertuah ni c bapak die pergi bagi coklat pulak dekat budak bertuah ni . sabar jelahhh uiii ... comot-comot makan coklet .


Sebahagian belian . Bag roda tu memang kena beli sebab tak cukup ruang untuk letak coklat-coklat ni semua .. One set jug tu memang nak beli untuk raya sebab pergi raya rumah kazen hasben minat pulak tengok set jug die .. tapi die punya dah start mahal RM 69.90 , mase kazen die beli RM 20 jek .set ni kami beli RM 32 .. 

Esok sambung beli lagi sebab lupa yang adik kite kirim and nak tambah beli lagi sikit ... Malam ni tak de keluar makan and tidurkan anak-anak awal sebab kite nak kemas baju-baju ..

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter