Thursday, 17 August 2017

#ShoppingOn9 : Beli Baju Sale lepas Raya

Assalamualikum ...

Fuhhh fuhhh sape yang baca ni doakan kite ni cepat insop . hahaha . aduii terjebak dengan sale lepas raya ni mak mak uii . awat sale melambung-lambung macam ikan kembung ni haa ... 

Sale pulak bukan setakat turun RM 20 RM 10 , turun banyak wooo ... So kali ni sis terjebak dengan ShawlPublika , semua orang tahu kot ShawlPublika harga memang kebabomm kan .. Harga die beratus-ratus yang kite kerja kerani cabuk tak mampu memiliki . huhuhu .. so die buat sale memang kebabomm meletop . so i is pon ape lagi grab sebelum terlepas .


Berkenan betul tengok baju ni , and thema wedding kazen bulan 11 nanti warna maroon so ape lagi kite pon grab la ... mintak PS belikan  . Harga Asal RM 459 , mase sale jadi RM 250 .




* abaikan anak i is yang duduk menyibuk tuh k *


Yeahh dah selamat tiba dalam masa beberapa hari saje ... kualiti okey , kain okey tak panas , cuma takde zip depan untuk breastfeed .. Terima kasih PS saye .. Minat jugak pattern Kareena , tapi erkk pikir 10 kali kalau beli banyak-banyak .. 


Ni Kareena . Comel kan .. 

Lepas tu kite beli LeeyanaRahman punya baju jugak ... Pon macam biasa kirim PS kite ... 


Harga Asal : RM 279
Harga Sale : RM 179
Colour : Deep Purple

Harga Asal : RM 329
Harga Sale : RM 229
Colour : Soft Peach


Sampai sekali dengan SP punya baju jugak . Tapi yang kaler Soft Peach tu dah sold .. So ade 1 ni jek . Soft Peach tu nak buat wedding kazen jugak ikut thema wedding .. Wedding kazen bulan 2 tahun depan . hahaha . awal-awal dah kene beli . Padahal yang Poplook punya tu boleh aje buat wedding sebab tak pakai lagi . Saje tangan gatai . :P

Lepas tu terlalu lalang pulak sale Cattleya ni haa .. mengancam betul baju-baju die ... So bukak online web die cattleya couture maka oder lahh  :P


Brocade - Gemma

Harga Asal : RM 299
Harga Sale : RM 179
Colour : Soft Yellow



Salmah Peplum 2.0

Harga Asal : RM 229
Harga Sale : RM 154
Colour : Apricot


Selang 1 hari lepas oder tu dah selamat sampai ke tangan kite .. Alhamdulillah kain puas hati , lawa sangat Gemma ni taw . Rasa macam nak kunyah-kunyah ... Baju Salmah Peplum tu pon kain okey takyah gosok jenis kainnya ... Saje beli untuk raya haji nanti atau besday Double FI nanti nak pakai :P . Cuma baju Gemma tu agak kepanasan sikit la sebab jenis kain Luxury Brocade macam jenis kain keras tu ... Kalau Salmah Peplum jenis kain Heavy Polycrepe tak panas sangat . Baju Salmah peplum kite tak snap pic pulak :( .. Tapi seriesly memang puas hati beli baju jenama Cattleya .. First time nak cuba .

Berbaloi rasa beli baju masa sale , harga mendadak turun . kebetulan masa tu semua butik tengah sale .. yelaa baju untuk Raya Haji comming soon kan ... Tapi Baju Leeyana Rahman deep purple tu kite jual dengan adik kite .. hahaha .. lawa pulak adik kite pakai :)

Total kerugian : RM 795 - RM 179 = RM 616

Orang nampak kite shopping orang ingat duit banyak . Sebenarnya kite memang banyak duit pon , sakit hati taw kadang-kadang bile orang cakap macam tu .. Alhamdulillah duit ade maka beli dari buang entah ape-ape . Lagipon duit Bonus mase nak Raya hari tu tak abes lagi . Pergi Langkawi duit tabung , duit bonus kite tak usik pon taw dekat Langkawi ... Kekadang nak jugak buat luahan rasa tapi rasa macam membazir pulak ..

Yang penting aku shoping pakai duit aku and tak mintak kau ! paling-paling pon aku mintak laki aku !!! :P Sekian

Budak kaki shopping ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter