Wednesday, 8 June 2016

Tahun ini Cuti Raya Paling Lama

Assalamualaikum .... 

Seronok sangat dok belek-belek kalendar .. Dok tick tick tarikh dari start cuti sampailah naik kerja . Sebulan cuti untuk Bulan Syawal . Hihihihi , Kawan-kawan opis jeling je tengok . Dah rezeki anak hemak nak lahir bulan Ramdhan so kite pon cuti ...


Tahun ni In Shaa Allah beraya berempat dan tahun ini amat bermakna buat kite sebab hasil memujuk sang suami tercinta kite dapat balik kampung kite dekat Tumpat, Kelantan . Masa tu kite 2 minggu lepas bersalin , In Shaa Allah dah kuat (nak beraya sangat kan) , maklumlah dah 3 tahun tak beraya dengan Family sendiri . Sedih bile ma kite kate "Angah tak balik tahun ni?" kite jawab "Tak" pastuh ma sambung lagi "kalau ikutkan dah 3 tahun tak raya same-same, dah la tahun ni AbangLong balik , ingat nak kumpul semua bukan senang kite nak kumpul" Erkkkk ... sedih sangat !! terus pujuk hasben and bagitahu die . Masalahnye hasben kite tu manja dengan mak die , tu yang die tak nak balik kampung kite hari raya sebab sedih tinggalkan hemak die , kite kate adil laa selama ni kite je , ni turn awak pulak merasa jauh dengan hemak .

Opsss .. hemak kite stay Johor , kite duduk dengan family kite , tapi kat Kelantan tu adik beradik ma & abah kite yang tinggal , ma & abah memang akan balik tiap kali Raya Aidilfitri . Dekat sane hari raya memang meriah lagi-lagi raya Aidiladha . Masa lepas pantang je kite balik untuk Aqiqah kan Firhad Irsyad . Tu pon tak berapa nak meriah and lama sebab bizi buat persiapan Aqiqahkan Firhad , lepas tu bebudak cuti sekolah pon tak lama . 

In Shaa Allah tahun ni tahun bermakna buat kite sekeluarga . Alhamdulillah lepas hasben proceed jadi balik kampung terus dapat berita gembira , Rezeki Baby barangkali . Hasben pon dah siap-siapkan kereta sikit demi sedikit sebab taknak duit keluar banyak sangat bile service nanti . And first Ramadhan tuhari hasben ajak jalan-jalan cari baju raya kami sekeluarga . Dah lengkap baju Raya Hasben , Kite dan anak-anak . Thema tahun ni kaler Hijau . Satu Family Hijau . "Hemak Engkau Hijau" Baju untuk ma & adik-adik dah setel kite belanja untuk dorang .. 


Pic Hemak Bakal Anak Dua ^_^


Salam Sayang,
08.June.2016 Rabu

2 comments :

Winnie The Pooh Glitter