Friday, 3 June 2016

#BabyStuff: Kelengkapan menyusu dah selesai

Assalamualaikum .... 

Masa mengandungkan Muhammad Firhad dulu kite prepare awal-awal barang-barang untuk menyusu , cuma ade lah sikit-sikit yang kite tak prepare . Macam pump kite beli manual hujung-hujung lenguh tangan :P , dan ade yang lain-lain beli masa dah start kerja . Kali ni nak prepare awal-awal senang ..


BreastPump - Manual (Avent) Electric (Lacte)
Botol susu - 6 botol Avent
BreastPad - Jenama Fiffy dan akan beli Jenama Pureen
Storange Bottle - 20 Bottle Autumnz
Liners - 2pek Autumnz akan beli lagi
Nursing Bra - Autumnz (tak ade dalam gambar)
Cooler Bag - V-coool
Ice Pack - Autumnz
Nipple Cream - Cocoa Butter
Nipple Shield - Autumnz
Nursing Cover - 2 helai
Stiker Label - Done

Jom Study sebab dah banyak yang lupa :

POWER PUMPING : PAM SINGLE

5 Minit Kiri : 5 Minit Kanan (2x)
10 Minit kiri : 10 Minit Kanan (2x)

POWER PUMPING : PAM DOUBLE

5 Minit pam : 5 Minit Rest
10 Minit pam : 10 Minit Rest

*Lakukan selama 1 Jam

WAKTU YANG SESUAI

* waktu malam ke subuh
* waktu lapang

CARA PANASKAN SUSU EBM






Salam Sayang,
03.June.2016 Jumaat

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter